Předsedou Rady ČT je Matocha, místopředsedy Šlégr a Kysilka

středa, 16. prosince 2020, 14:35 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Rada České televize zvolila ve středu nové vedení. Předsedou byl zvolen Pavel Matocha, místopředsedy Jiří Šlégr a Pavel Kysilka.

Zleva: Pavel Matocha, Jiří Šlégr, Pavel Kysilka, zdroj: Česká televize

Zleva: Pavel Matocha, Jiří Šlégr, Pavel Kysilka, zdroj: Česká televize

Novým předsedou Rady České televize byl zvolený dosavadní místopředseda, novinář Pavel Matocha. Neměl protikandidáta. Nahradí René Kühna, který v listopadu rezignoval po odvolání dozorčí komise rady s tím, že necítí dostatečnou podporu radních. Rada také zvolila dva místopředsedy. Zvoleni byli Jiří Šlégr a Pavel Kysilka.

Matochu do rady zvolila Poslanecká sněmovna letos na konci května. Jako novinář píše pro Českou pozici a Lidové noviny, které jsou součástí mediální skupiny Mafra patřící do holdingu Agrofert ze svěřenských fondů premiéra Babiše. Dvanáct let byl také redaktorem týdeníku Euro. Je předsedou Pražské šachové společnosti, která pořádá nejvýznamnější šachové zápasy a turnaje v ČR.

Matocha na začátku jednání rady uvedl, že letos byli členové rady i managementu vystaveni útokům z různých stran, přesto se radě podařilo schválit dlouhodobé plány ČT a zavázat management k jejich pravidelné aktualizaci. Dodal, že vedení ČT na výzvu rady připravuje hloubkový audit nákladů, který provede externí poradenská firma.

-čtk-