Staropramen oprašuje na Vánoce příběh „zazdění varny“

pátek, 4. prosince 2020, 11:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Staropramen nasazuje staronový spot, jenž vypráví historický příběh pivovary o „zazdění varny“.

Zdroj: Pivovary Staropramen

Zdroj: Pivovary Staropramen

Pro závěrečnou kampaň letošního roku oprášila značka Staropramen historický příběh pivovaru známý jako „zazdění varny“. V recyklovaném spotu, který poprvé představila před dvěma lety, vybízí diváky heslem „Staropramen, vždycky drží spolu“ k pospolitosti a překonání dnešní těžké doby.

Zkráceným dvacetivteřinovým spotem, který dostal nový voiceover, Staropramen reaguje na současnou nejistotu doby. Zákazy, omezení a nakonec úplné zavření hospod jsou pro pivovarnictví těžkou zkouškou. Připomíná však, že na Smíchově se však v minulosti museli vypořádat s ještě většími překážkami, například s nacistickou okupací Československa.

„Příběh zazděné varny jsme světu představili v podobě televizního spotu už v roce 2018. Proč ho opakujeme? Ani teď neprocházíme jednoduchými časy, ale věříme, že když jsme je zvládli v minulosti, zvládneme je i tentokrát,“ vysvětluje Senior Brand Manager David Šeberle a dodává: „Spot jsme lehce zkrátili, trochu jsme pozměnili i mluvené slovo, aby lépe vysvětlovalo, proč je pro nás příběh ,zazdění varny' nadčasový a důležitý i v dnešním kontextu.“

Upravený spot bude do konce roku 2020 k vidění v televizi na kanálech skupiny Prima. Nechybí ani v digitálu a na sociálních sítích.

Pod kreativním konceptem je podepsána agentura Future Bakery. Produkci spotů měla na starosti Creative Embassy. Režie se ujalo duo Wolfberg, které tvoří Jan Kalvoda a Přemek Ponáhlý.

-stk-