A 11 přijde s titulem Špuntík, připomíná zavedený Puntík

čtvrtek, 14. ledna 2021, 14:35 Aktuality, Tisk , Aktualizováno MediaGuru

Vydavatelství A 11 chce začít vydávat nový časopis pro předškolní děti s názvem Špuntík.

Titulní strana připravovaného časopisu Špuntík, zdroj: A 11

Titulní strana připravovaného časopisu Špuntík, zdroj: A 11

Vydavatelství A 11 oznámilo, že nejpozději v únoru začne vydávat nový časopis pro předškoláky Špuntík. Zaměřovat se má na děti ve věku od 2 do 6 let a také na jejich rodiče a prarodiče. Vedením redakce byla pověřena Pavla Köpplová, která do roku 2018 vedla časopisy Sluníčko a Mateřídouška a je také vydavatelkou autorských kalendářů, například Rodinného plánovače nebo Logopedického plánovače.

Svým pojetím, úpravou loga i názvem je nový časopis podle titulní strany velmi podobný stávajícímu zavedenému dětskému časopisu Puntík. Ten do konce loňského roku vydávala Mladá fronta (MF), v současnosti ale časopis nevychází. Rozprodej tištěného portfolia MF se v těchto dnech řešil a jednalo se o tom, zda časopis Puntík bude mít nového vydavatele. Ve čtvrtek odpoledne bylo rozhodnuto o tom, že novým vlastníkem dětských časopisů Puntík, Maminčin Puntík a Tečka se stane firma Valora Investment. Ta chce vydávání časopisu obnovit co nejdříve. 

Na ilustracích v časopise Špuntík se má podílet Michaela Bergmannová

Loga časopisů Špuntík a Puntík

Loga časopisů Špuntík a Puntík

Měsíčník Puntík se poprvé objevil v červnu 2017, prodaný náklad časopisu se od té doby dostal na úroveň 30 tis. kusů a předstihl tak dlouholeté časopisy Sluníčko a Mateřídouška.

Špuntík vyjde v tištěném nákladu 40 000 kusů a v rozsahu 32 + 8 + 4 stran. O distribuci se postará společnost Mediaprint & Kapa. Vydavatelství A 11 plánuje během ledna a února spustit kromě Špuntíka i vydávání časopisů Mladý svět, Eko Česko a Transport Journal. Na spuštění dalších časopisů, pro které už jsou vybrané redakce, nyní vydavatelství pracuje.

-mav-

Aktualizováno ve čtvrtek 14.1. 2021 v 17:45 o informaci týkající se prodeje dětských časopisů MF.