Bonami loni navýšilo zisk, plánuje nové privátní značky

úterý, 19. ledna 2021, 11:50 Aktuality, Retail MediaGuru

V letošním roce plánuje Bonami další investice, otevření showroomu i nové vlastní privátní značky.

Zdroj: Bonami

Zdroj: Bonami


Hrubý provozní zisk EBITDA společnosti Bonami za loňský rok vzrostl více než trojnásobně na 80 mil. Kč. Tržby společnosti se v roce, který byl poznamenán pandemií koronaviru, zvýšily o téměř půl miliardy, uvedla v úterý dopoledne firma.

Podle CEO společnosti Pavla Vopařila bude veškerý zisk investován zpět do firmy a jejího rozvoje. „Byť byla situace na jaře značně nejistá, rozhodli jsme se, že půjdeme cestou investic a rozvoje. Desítky milionů korun jsme investovali do navýšení kapacit skladů, vlastní dopravy i technologií a v neposlední řadě i do našich kamenných prodejen, kterých jsme loni otevřeli šest,” uvedl Vopařil.

Zisk, který firma za minulý rok vygenerovala, chce vložit do svého rozvoje. „Jakmile situace dovolí, máme v plánu otevřít další prodejny v zahraničí,“ plánuje Vopařil. V Praze chce navíc otevřít velký showroom, který má sloužit jako inspirace pro zákazníky i možnost si zboží vyzkoušet osobně.

Novinkou budou i privátní značky Bonami v kategoriích nábytku i textilu či nové kategorie zboží.

„Naši vlastní dopravu, Bonami Kurýr, která nám funguje už ve třech zemích, chceme rozběhnout na všech trzích, kde působíme, stejně jako ověřenou strategii mít co nejvíce zboží skladem. Společně s vlastní dopravou to přináší nejen rychlost dodání zákazníkovi, ale i lepší kontrolu nad celým procesem,” dodává Pavel Vopařil.

-mav-