Electro World koupil přes dvacet prodejen K + B Elektro

pondělí, 18. ledna 2021, 13:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Provozovatel sítě Electro World koupil v Česku síť 21 prodejen s elektronikou K + B Elektro.

Zdroj: Electro World

Zdroj: Electro World

Provozovatel sítě Electro World, skupina NAY, koupil v Česku síť 21 prodejen s elektronikou K + B Elektro. V roce 2020 dosáhla síť K + B Elektro maloobchodní obrat 800 milionů korun. Dokončení transakce se očekává začátkem dubna a podléhá schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Firmy to uvedly v tiskové zprávě. Výši transakce se strany rozhodly nezveřejňovat.

Skupina NAY má v České republice 19 prodejen Electro World a je jedním z největších řetězců s elektronikou. Na Slovensku je pod značkou NAY celkem 38 obchodních míst, což ji činí lídrem prodeje spotřební elektroniky na Slovensku.

Společnost K+B expert ČR, která vlastní K+B Elektro, i skupina NAY jsou členy mezinárodního sdružení expert International a o různých formách spolupráce jednaly již několik let. 

„Síť prodejen K + B Elektro, která se začlení pod novou značkou do sítě Electro World, je komplementární k naší stávající síti prodejen a zdvojnásobí počet míst, ve kterých nás český zákazník může navštívit," uvedl zakladatel NAY Jan Tomáš

-čtk-