KetoDiet staví kampaň na „smutném oblečení"

pátek, 22. ledna 2021, 14:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

KetoDiet se v nové televizní kampani zaměřuje na pocity starého velkého oblečení potom, co jeho majitelé zhubli.

Zdroj: KetoDiet

Zdroj: KetoDiet

Společnost KetoDiet spustila novou televizní kampaň, v níž se rozhodla poukázat na příběh starého velkého oblečení potom, co jeho majitelé zhubnou. 

„Většina kampaní na produkty kolem hubnutí ukazuje pozitivní dopad produktu na život hubnoucího. Jak mu to sekne, jak se cítí, jak ho vnímá okolí – a proto nám značky často splývají. Tomu jsme se chtěli vyhnout. Proto má zákazník v kampani KetoDiet de facto vedlejší roli a prim hraje personifikovaná XL košile a její trápení z toho, že už nebude nošena. Pro maximální uvěřitelnost jsou všechny její pohyby natočené postaru – na kameru a za pomoci loutky,“ vysvětluje Marek Linhart, kreativní ředitel agentury Brain One, jež je pod kampaní podepsána.  

Produkci spotu mělo na starosti zlínské studio Bumerang, patřící do agenturní rodiny Brain Family. Režie se ujal Pavel Soukup, který je zároveň i čerstvým držitelem ceny Emmy za seriál #martyisdead.

Natáčení spotu bez výrazného využití počítačové animace bylo zčásti důsledkem napnutého timingu. „Kdybychom animovali ve 3D, pravděpodobně bychom nestihli vyladit všechny nuance pohybu a textury materiálů. Rozhodovali jsme se proto mezi stop-motion animací a klasickou loutkou. Po mnoha testech jsme se rozhodli pro loutkovou animaci, mimo jiné proto, že nám dávala možnost si před kamerou natočit různé varianty pohybů a následně ve střižně vybrat to pravé. Pro každý záběr vznikla unikátní košile podle toho, jaké pohyby musela umět zahrát a odkud ji mohli čtyři vodiči ovládat, aby nebyli v záběru vidět,“ popisuje line producer Bumerangu Filip Ferbr.

Pro KetoDiet a Brain One je televizní spot a s ním spojená online kampaň teprve začátkem větší spolupráce, kreativní koncept má fungovat jako dlouhodobá komunikační linka. „Kampaň jsme stavěli tak, abychom pro klienta začali systematicky vytvářet znovupoužitelné symboly a posílili branding. Slibujeme si od ní růst brand awareness a následné přetavení posílených zákaznických emocí v prodej,“ komentuje přístup k zadání stratég Brain One Roman Zámečník.

Zlepšení brand awareness si od roku 2021 slibuje i majitel společnosti KetoDiet Petr Slavík. „Jelikož jsme na trhu letos již desátým rokem, z pohledu marketingu je naší vizí jednoznačně upevnění znalosti značky napříč společností. Když se řekne ketodieta, tak první, co by mělo klienta napadnout, je naše zelená a modrá funkční KetoDiet,“ dodává k letošní spolupráci.

Animaci zajistilo Animation People, postprodukci studio RUR. Zvuk mělo na starosti studio Sype. O mediální plánování i nákup se postarala agentura Carat.

-stk-