Mall Group řídí od začátku roku Jan Hanuš

pátek, 8. ledna 2021, 18:00 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Od začátku ledna se stal novým CEO Mall Group Jan Hanuš.

Jan Hanuš, zdroj: Mall Group

Jan Hanuš, zdroj: Mall Group

Od 1. ledna 2021 se novým ředitelem (CEO) Mall Group stal Jan Hanuš. Do Mallu přichází po dvouletém působení ve funkci CEO Telenor Hungary. Předsedou představenstva zůstává Jakub Havrlant, který bude nadále zodpovědný za strategický rozvoj skupiny. 

Kromě působení v Telenoru Hungary Hanuš v minulosti pracoval jako CEO společnosti Emco nebo Kostelecké uzeniny. Stál za spuštěním vegetariánského řetězce Vegg-Go, který loni i pod tíhou pandemie vyhlásil insolvenci. Podílel se též na vedení potravinářských firem Douwe Egberts, Vitana a Yoplait. 

Jan Hanuš ve své pozici nahradí Oldřicha Bajera, který odešel v polovině loňského roku. Po jeho odchodu byla Mall Group řízena čtveřicí manažerů, kteří společnost provedli covidovým obdobím. Mall během loňského roku budoval své marketplace, díky němuž nabízí e-shop v současnosti téměř 1,5 milionu položek. Také se zaměřil na posílení výdejních míst a rozšíření způsobu dopravy. Výrazně posílil i svou pozici na slovinském a chorvatském trhu a dokončuje plánovaný posun k profitabilitě, který by měl potvrdit ziskový Q4 2020.

„Přicházím do společnosti, která se může právem pyšnit unikátní zákaznickou službou, která je podpořená technologickou a logistickou infrastrukturou na špičkové úrovni. Výsledky této strategie jsou vidět již na současných výsledcích celé skupiny, kdy meziročně rosteme o 30 procent. Mým cílem je další posílení pozice Mallu na všech regionálních trzích a jeho další růst. Hodně si slibuji od dalšího rozvoje marketplace a programu Mall Partner,“ uvádí Jan Hanuš.

-stk-