Óčko Star upravilo grafiku, důraz klade na interaktivitu

pátek, 15. ledna 2021, 11:05 Aktuality, TV MediaGuru

Novou grafikou Óčko Star podporuje i propojení televizního vysílání a svých sociálních sítí.

Zdroj: Óčko Star

Zdroj: Óčko Star

Óčko Star, hudební televize zaměřená na pop music od 80. let, zařadila do svého vysílání nové grafické prvky. Cílem má být zatraktivnit vysílání a nabídnout divákům informace a interaktivitu.

Klíčovou roli v nové vizuální podobě hrají informace, které se vážou k jednotlivým písním nebo jejich interpretům, příp. k celému programu. Využívají se texty refrénů včetně jejich českých překladů, novinkou je také kvízová otázka, prostřednictvím které se divák dozví další informace. Interaktivitu v rámci infografiky má v budoucnosti doplnit i hodnocení jednotlivých songů přímo z úst diváků.

Nová grafika a upoutávky, zdroj: Óčko, YouTube

Óčko Star také dále navazuje na svůj interaktivní projekt #VidimSeNaOcku, který diváka prostřednictvím Facebooku přímo zapojuje do vysílání. Hudební televize také uvedla, že novou grafikou silněji podporuje i propojení televizního vysílání a svých sociálních sítí.

V pravidelném pátečním pořadu Jukebox mejdan mají diváci možnost od 21 hodin přímo ovlivnit aktuální playlist a nechat si zahrát prostřednictvím Facebooku klip na přání, doplněný o vzkaz či fotografii. Středeční večery patří interaktivní soutěži Můj rok, moje love, ve které diváci komentují vybraný rok svými vzpomínkami během playlistu největších hitů daného roku.

Novou grafiku Óčko Star vytvořila společnost Frame100r, autorem je video designér a režisér Lukáš Veverka, který je autorem designu celé hudební stanice. Grafika je umístěna do levé části obrazovky u stávajícího loga, kde mimo jiné řeší i problém tzv. letterboxů, tedy černých pruhů kolem starších klipů ve formátu 4:3. Pozadí grafiky je nově tvořeno ambilightem, který reaguje na barevnost konkrétního klipu. Kompletní vizuální inovací prošly také upoutávky.

Spuštění nové grafiky navazuje na programové změny, které udělalo Óčko Star na konci minulého roku. V programu se dostalo větší zastoupení rockové hudbě díky playlistu Rock It!.

-mav-