Oldies rádio přejde na internet, frekvenci získá Rock Radio

čtvrtek, 28. ledna 2021, 11:40 Aktuality, Rádio MediaGuru

RRTV souhlasí, aby se Oldies rádio přejmenovalo na Rock Radio. Oldies rádio tak v FM vysílání skončí, přesune se na internet.

Studio Oldies rádia, zdroj: facebookový profil Oldies rádia

Studio Oldies rádia, zdroj: facebookový profil Oldies rádia

Regionální Oldies rádio, které se zaměřuje na hudbu od 60. do 80. let minulého století, opustí FM vysílání. Vysílat bude dále na internetu. Zatím není jasné, kdy přesně k přechodu na internet dojde, původně se tak mělo stát od 1. února 2021. Rádio ale tento týden informovalo své posluchače a uvedlo, že se termín možná posune o měsíc. „Je možné, že se to ještě změní, je téměř vyloučené, že by k ukončení vysílání nakonec nedošlo," sdělilo.

V analogovém FM vysílání se Oldies rádio přejmenuje na Rock Radio. Se změnou názvu souhlasí Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.   

Provozovatelem Oldies rádia je společnost První rozhlasová, která je z 45 % vlastněna společností Media Bohemia. Rovněž Rock Radio patří do Media Bohemia. Oldies rádio vysílá v Praze na frekvenci 103,7 a v Táboře na frekvenci 106,8. Tyto frekvence přejdou na Rock Radio, které hraje rockové hity a zaměřuje se na posluchače 25-49 let.

-mav-