Počet zákazníků O2 TV se loni dál zvýšil na 529 tisíc

pondělí, 1. února 2021, 07:45 TV MediaGuru

O2 TV pokračovala i v loňském roce v rozšiřování počtu svých předplatitelů.

Zdroj: O2

Zdroj: O2

Počet služeb některého z tarifů O2 TV (IPTV a OTT verze), která funguje na pevné lince od O2  i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl ke konci roku 2020 celkem 529 tisíc. Do výsledku jsou započítáni i zákazníci, kteří využívají měsíční balíčky O2 TV Sport Pack online a O2 TV HBO a Sport Pack. Uvedla to společnost O2 při příležitosti hospodářských výsledků za období roku 2020. 

O2 TV tak pokračuje v rozšiřování počtu svých zákazníků, ve srovnání s předešlým rokem 2019 se jejich počet zvýšil o necelých 90 tisíc. Údaje vycházejí z interních dat operátora o počtu uzavřených smluv a nemají tak stejný základ jako data o televizní sledovanosti, které poskytuje asociace ATO a výzkumná agentura Nielsen Admosphere.

Vývoj počtu zákazníků O2 TV, 2017-2019

Zdroj: O2, hodnoty se zobrazí najetím na sloupec

Společnost O2 k loňským výsledkům celkově uvedla, že byly poznamenány dopady pandemie. Návštěvnost na prodejnách, které mohly zůstat otevřené, se loni snížila o čtvrtinu. „Za celý rok 2020 zaostala finanční výkonost za naším interním očekáváním. Abychom kompenzovali negativní dopad pandemie koronaviru zejména na naše mobilní výnosy, museli jsme přistoupit ke snížení jak provozních, tak běžných investičních výdajů," uvedl finanční ředitel Tomáš Kouřil.

Konsolidované provozní výnosy i přesto meziročně vzrostly o 2,6 % na 39,8 mld. Kč a konsolidovaný čistý zisk se zvýšil meziročně o 7,1 % na 5,85 mld. Kč.

-mav-