Puntík vyzývá A 11, aby neužíval název Špuntík

pátek, 22. ledna 2021, 09:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Nový vydavatel časopisu Puntík je přesvědčen, že připravovaný časopis Špuntík porušuje práva k jeho ochranné známce. Jeho vydavatel to odmítá.

Titulní strany časopisů Špuntík a Puntík

Titulní strany časopisů Špuntík a Puntík

Nový vydavatel dětského časopisu Puntík, který v nedávné aukci vydražila společnost Valora Investment, vyzývá vydavatelství A 11 k tomu, aby se zdržel užívání názvu Špuntík. Špuntík je novým dětským časopisem společnosti A 11, který má v těchto dnech vstoupit na trh.

Vydavatel Puntíku se domnívá, že název nového dětského časopisu Špuntík a jeho grafické a barevné vyhotovení je výrazně podobné s ochrannou známkou Puntík a Časopis Puntík a že ho A 11 užívá neoprávněně. „Nedovoleným jednáním ze strany společnosti A11 dochází k rozmělňování rozlišovací způsobilosti ochranné známky pro služby společnosti, čímž jí může vzniknout, a již také vzniká, značná újma,“ uvádí se ve výzvě právního zástupce PRK Partners. Pokud se tak nestane, chce svá práva chránit všemi dostupnými právními prostředky.

„Špuntík chápeme jako zcela nový dětský časopis, který vychází z originálních redakčních textů a autorských ilustrací Michaely Bergmannové. Jakékoliv porušování autorských práv odmítáme a snahy omezit naše práva ze strany společnosti Valora vnímáme jako neopodstatněné,“ reagovalo vydavatelství A 11.

Časopis Puntík ke konci loňského roku přestal vycházet. Letos v lednu jej v aukci společně s titulem Tečka! vydražila společnost Valora Investment za 3,5 mil. Kč. Nový vydavatel plánuje obnovit vydávání Puntíku v příštím týdnu, kdy by mělo být distribuováno první letošní číslo. Na přípravě časopisu se opět podílí původní autorský tým v čele s šéfredaktorkou Evou Bavorovou.

Puntík vychází od června 2017, zaměřuje se na děti předškolního věku od 2 do 6 let. Na stejné čtenáře míří také připravovaný Špuntík, do jehož vedení byla jmenována Pavla Köpplová.

-mav-