Retro Music TV loni zvýšila podíl na téměř dvojnásobek

středa, 27. ledna 2021, 15:05 Aktuality, TV MediaGuru

Hudební televizní stanice Retro Music TV loni zvýšila podíl na sledovanosti. Letos si chce díky zařazení do celoplošného multiplexu opět polepšit.

Zdroj: Retro Music TV

Zdroj: Retro Music TV

Hudební televize Retro Music Television zvýšila v loňském roce podíl na trhu na 0,27 % v divácké skupině 15-69 let (meziroční nárůst o 69 % z 0,16 % v r. 2019). Ukazují to data oficiálního měření sledovanosti ATO-Nielsen Admosphere. Od 1. ledna 2021 stanice rozšířila svou distribuci, když začala vysílat v rámci celoplošného vysílání 22. multiplexu Českých Radiokomunikací

„Od roku 2017, kdy jsme Retro koupili neustále rosteme. Začínali jsme na share zhruba 0,11 % (CS 15-69), a za pouhé čtyři roky se nám povedlo náš podíl výrazně navýšit,“ komentoval výsledky stanice její majitel Tomáš Fuxa.

Provozovatel rovněž uvedl, že podíl Retro Music Television v Praze v rámci ostatních hudebních stanic dosahuje za loňský rok 74,54 % v cílové skupině diváků Praha 15-69 let. „V Praze je naše pozice jedničky naprosto nezpochybnitelná, radost nám ale dělají i čísla z pohledu celé republiky. Během minulých dnů nás navíc čím dál častěji kopírují další hudební televize, což nás jen utvrzuje v přesvědčení, že zvolený vysílací model je úspěšný,“ dodal Fuxa. 

V celostátním měřítku měl podíl Retro Music TV na trhu hudebních stanic dosáhnout 21, 90 %, což je druhý nejvyšší po Óčko TV (27,96 %). Za Retro TV pak následují Óčko Star, Šlágr TV, Šlágr 2 a Rebel.

Od zařazení do 22. multiplexu si Retro Music TV slibuje oslovení většího počtu potenciálních nových diváků ve všech částech republiky. V letošním roce chce také uvést několik novinek. O jaké půjde, zatím nesdělila.

-mav-