Šéfredaktorem Extra.cz je Potměšil, vystřídal Šťastnu

čtvrtek, 21. ledna 2021, 18:00 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Jan Potměšil ve funkci vystřídal Josefa Šťastnu, který eXtra.cz vedl pět let.

Jan Potměšil, zdroj: Extra.cz

Jan Potměšil, zdroj: Extra.cz

Novým šéfredaktorem webu eXtra.cz, spadajícího pod vydavatelství Extra Online Media, se od 1. ledna 2021 stal Jan Potměšil. Ve funkci vystřídal Josefa Šťastnu, který eXtra.cz vedl pět let. Nový šéfredaktor se chce zaměřit na původní obsah, vlastní reportáže či exkluzivní rozhovory.

Jan Potměšil je spojený hlavně s působením v České televizi, kde posledních osm let zastával pozici manažera vývoje a vedoucího Centra dramaturgie hudební, divadelní a zábavní tvorby a na přidělené projekty dohlížel coby pověřený kreativní producent. Pod jeho vedení spadaly pořady jako např. StarDance, Všechnopárty, Eurovize, Herbář, Ceny TýTý, Ceny Anděl atd.

„Vnímám eXtra.cz jako lifestylový bulvární web, který prošel vývojem a vyprofiloval se ve velmi silné médium. Jeho sílu vnímám v několika rovinách, především v dosahu, který má díky dobře rozloženým zdrojům návštěvnosti, pak v šíři témat, kterými se eXtra.cz denně zabývá, a neposlední řadě také v možnostech zpracování obsahu do podob talkshow, mini pořadů, živých přenosů nebo livestreamů,“ uvedl Jan Potměšil.

Jedním z prvních počinů nového šéfredaktora je start satirického video-pořadu Čauky lidi s imitátorem Petrem Jablonským.

Web eXtra.cz měl v prosinci podle měření NetMonitoru návštěvnost 3,4 milionu reálných uživatelů. Vydavatelství Extra Online Media kromě eXtra.cz provozuje i weby Lifee.cz, G.cz, OneTV.cz, ExtraStory.cz a Extralife.cz.

-mav-