Škoda odstoupí od MS v hokeji, bude-li v Bělorusku

neděle, 17. ledna 2021, 09:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Škoda Auto uvedla, že odstoupí z pozice sponzora MS v ledním hokeji IIHF 2021, pokud bude Bělorusko potvrzeno jako jeho spolupořadatel.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Společnost Škoda Auto uvedla, že odstoupí z pozice sponzora MS v ledním hokeji IIHF 2021, pokud bude Bělorusko potvrzeno jako jeho spolupořadatel. „Hrdým partnerem Mistrovství světa jsme už 28 let. Zároveň ale důsledně dodržujeme a prosazujeme všechna lidská práva," zdůvodnila automobilka. 

Zdroj: Škoda Auto, twitterový účet

Mistrovství světa se má letos odehrát v běloruském Minsku a v lotyšské Rize od 21. května do 6. června. V Bělorusku ale po loňském znovuzvolení Alexandra Lukašenka do prezidentské funkce ve volbách, jež opozice jeho autokratického režimu označuje za zmanipulované, vypukly masové protesty. Lukašenko je svými kritiky viněn z jejich násilného potlačování.

Prezident IIHF René Fasel po nedávné návštěvě Minsku uvedl, že federace má vážné obavy o schopnost Běloruska šampionát společně s Lotyšskem uspořádat. IIHF dostala nabídku na převzetí turnaje od Dánska a jednání má vést i se Slovenskem.

-mav-