Spojení pojišťoven Uniqa a AXA provází silná kampaň

čtvrtek, 28. ledna 2021, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Reklamní kampaň oznamující slučování pojišťovny Uniqa s AXA provází motto: „Život je lepší, když jsme spolu“.

Z nového spotu oznamujícího spojení Uniqa a AXA, zdroj: Uniqa

Z nového spotu oznamujícího spojení Uniqa a AXA, zdroj: Uniqa

Uniqa pojišťovna komunikuje od ledna do března slučování a rebranding společností AXA na Uniqa s mottem „Život je lepší, když jsme spolu“. Podle vyjádření pojišťovny má jít o mediálně nejsilnější akci posledních let.

Kampaň cílí jak na tři miliony zákazníků na českém i slovenském trhu, tak na ostatní veřejnost. Jde současně o první společnou komunikační aktivitu obou marketingových týmů z Uniqa a AXA v Česku i na Slovensku. Kampaň sází na mediální mix televize a on-line.

Televizní  spot se připravoval na sklonku roku 2020 ve verzích pro český a slovenský trh. Liší se využitím podporovaných sportovních ikon: v české mutaci zastupuje značku Uniqa vodní slalomář Jiří Prskavec, ve slovenské lyžařka Petra Vlhová. Oba sportovci jsou tvářemi Uniqa už několik let. Voiceover je tentokrát veršovaný.

„Kreativní koncept je postavený na spojování světů dvou silných značek, které je vizuálně představené rozděleným obrazem, společně však postupně vytvoří jeden celek. Hlavní idea ‚Život je lepší, když jsme spolu′ prezentovaná rýmovaným voice overem odlišuje náš integrační spot od jiných reklam a je zapamatovatelnější,“ říká marketingová ředitelka Uniqa Silvia Vlasková.

Nový TV spot Uniqa, zdroj: Uniqa

Na televizní reklamu navazuje radiový spot, rovněž rýmovaný. V něm je využit stereo efekt, kdy mužský a ženský hlas reprezentující značky hovoří nejprve každý z jedné strany, aby se postupně spojily v jeden společný.

V online prostoru chce UNIQA dále využívat videoreklamu, která doplní bannerovou formu prezentující připravovaný centrální statický vizuál rebrandingové kampaně.

Hlavní vizuál kampaně (pro SR i ČR v příslušné jazykové mutaci), zdroj: Uniqa

Hlavní vizuál kampaně (pro SR i ČR v příslušné jazykové mutaci), zdroj: Uniqa

„Naším hlavním komunikačním cílem je informovat klienty a veřejnost o spojení zkušeností a know-how dvou značek do Uniqa,“ sdělil Oskar Sekereš, ředitel komunikace Uniqa.

Televizní kampaň potrvá devět týdnů, vysílá se na Nova Group (běží od 18. 1. 2021). Vedle 30sekundového TV spotu se budou vysílat od 1. 2. 2021 osm týdnů i 20sekundové rádiové reklamy na stanicích Evropa 2 a Impuls. On-line část kampaně bude kopírovat načasování rozhlasové části a potrvá shodně 8 týdnů. Poběží ve formě on-line verze TV spotu, bannerů a brandingu afinitních nebo zpravodajských stránek (idnes.cz, seznam.cz a ihned.cz), a také na YouTube a na sociálních sítích. 

Kreativní koncept vytvořila pro Uniqa agentura Triad Advertising Bratislava s produkcí Hitchhiker Films. Spot režíroval Tomáš Řehořek. Kreativní adaptace pro další média je rovněž dílem agentury Triad. Média nakupovala agentura Mindshare. Hlavní vizuál kampaně byl připraven fotografem Jakubem Klimo.

Akvizice společností AXA ze strany Uniqa v ČR byla oznámena loni v únoru, formálně po souhlasech regulatorních a dohledových orgánů uzavřena loni na podzim a během letošního roku má být také prakticky dokončena. Jedním z milníků je postupné přejmenování společností AXA na Uniqa  Všechny obchodní pobočky a administrativní prostory dosavadní AXA prošly přeznačením na Uniqa v předchozích týdnech; logo AXA už opouští český trh.

-mav-