Stát chystá za 10 mil. Kč propagaci elektronických známek

pondělí, 4. ledna 2021, 16:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Stát připravuje propagační kampaň, kterou chce zvýšit povědomí motoristů o elektronické dálniční známce.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Stát připravuje propagační kampaň, kterou chce zvýšit povědomí motoristů o elektronické dálniční známce. Televizní a rozhlasové spoty a inzerci v médiích spustí v polovině ledna. Kampaň vyjde na deset milionů korun. Vyplývá to z dokumentu ministerstva dopravy, který má ČTK k dispozici. Elektronické dálniční známky začaly platit na začátku roku.

Kampaň bude mít několik forem. Jde především o televizní spoty, které by měla vysílat Česká televize, dále rozhlasové spoty na vybraných stanicích. Další část je připravovaná jako inzerce v nejprodávanějších novinách a rovněž na internetu. K propagaci chce ministerstvo využívat i některé sociální sítě.

Spuštění systému elektronických známek zůstalo podle ministerstva ve stínu současné epidemiologické krize, kampaní chce proto zvýšit informovanost motoristů o novém systému. Spoty a inzerce by měly mířit na všechny řidiče, akcent bude klást i na motoristy starší 50 let. Resort si od toho slibuje také odbourání nedůvěry některých lidí z internetového prodeje. Reklama bude zároveň zdůrazňovat výhody nového systému.

Ministerstvo připravuje kampaň ve dvou vlnách. První z nich bude trvat měsíc a začne v polovině ledna. Důvodem je blížící se konec platnosti ročních známek z loňského roku na konci tohoto měsíce, kdy úřad očekávají velký nárůst zájmu o známky. Druhá vlna kampaně je plánována na červen před letními prázdninami.

-čtk-