Tomáš Jirsa zakládá experimentální brand Katz83

pátek, 29. ledna 2021, 12:25 Aktuality, PR MediaGuru

Tomáš Jirsa ze skupiny C&B Group zakládá experimentální komunikační brand Katz83.

Tomáš Jirsa s logem nového brandu Katz83, foto: Natalie Kubenk

Tomáš Jirsa s logem nového brandu Katz83, foto: Natalie Kubenk

Majitel skupiny C&B Group Tomáš Jirsa na trh uvádí experimentální komunikační brand Katz83. Chce s ním reagovat na zrychlení změn v komunikaci kvůli pandemii koronaviru a překreslení hranic mezi tradičně oddělenými komunikačními disciplínami.

„Začíná se ukazovat, že tradiční agentura s pevnou strukturou přestává být efektivní,“ vysvětluje Tomáš Jirsa. „Klíčová je schopnost originální úvahy, překročení hranic mezi obory a zapojení širokého spektra externích hráčů,“ dodává Jirsa s poukazem na rychlý nástup sociální sítě Clubhouse nebo etablování inovativních značek, jako je třeba Netflix. 

Změny prostředí komerční komunikace a byznysu dokládá Jirsa i vlivem osobností, jako je Elon Musk, které miliony investované do korporátní komunikace nahrazují jedním twitterovým účtem. „To jsou změny, které jeden agenturní account manažer s plánem tiskových zpráv vůbec není schopen pojmout nebo využít,“ říká Jirsa.

„Věříme, že odpověď na tak rychle se měnící prostředí není jedna zázračná strategie, není to jedna agentura s novým pojetím komunikačních kampaní, není to deset spolupracujících influencerů nebo jeden datově-analytický tým. Není to psaní tiskových zpráv a správa několika účtů na různých sociálních sítích. Je to prostředí, které koncentruje talentované lidi z komunikačních oborů i mimo ně a které záměrně bourá hranice jedné komunikační agentury. Je to prostor, který slouží k navazování spoluprací napříč obory, čerpání znalostí z aktuálních světových konverzací a trendů a který dovoluje mazat rozdíly mezi klientem, agenturou, influencerem, externistou, inhouse oddělením a CSR partnerstvím,“ vysvětluje Jirsa. 

Součástí skupiny C&B je také agentura C&B Reputation Management, s níž v roce 2019 uzavřela společnost Home Credit smlouvu na zlepšení česko-čínských vztahů. Na agenturu bylo v tomto ohledu podáno i trestní oznámení, a to kvůli „internímu monitoringu“ senátora Pavla Fischera. Národní centrála proti organizovanému zločinu případ odložila. 

-stk-