Galerie: Vybrané reklamy letošního Super Bowl

pátek, 5. února 2021, 12:00 Reklama MediaGuru

Přinášíme přehled reklam letošního ročníku Super Bowl, jenž se bude konat již tuto neděli.

Zdroj: Repro YT Tide

Zdroj: Repro YT Tide

Navzdory přetrvávající pandemii a s ní spojenými omezeními se bude i letos konat finále americké národní fotbalové ligy, které je vždy spojováno s reklamním svátkem. Tradičně právě na vysílání Super Bowl se američtí zadavatelé předhánějí s novými reklamními spoty. 

Tento rok však bude Super Bowl o poznání jiný. Vyprodat reklamní prostor trvalo o dva měsíce déle než obvykle, ale nakonec se podařilo, a to i přesto, že 30 sekund reklamního prostoru vyšlo na 30 milionů dolarů. Proměnilo se i složení značek, chybět budou například tradiční značky jako Coca-Cola nebo Pepsi. Naopak se uvolnil prostor pro nové hráče. 

Přinášíme výběr některých reklam, které již byly zveřejněny. 

Tide představil letos příběh jednoho obličeje na mikině, která je špinavější, než si myslíte. 

Amazon se zaměřil na svou Alexu, která dostala s charismatickým hlasem  Michaela B. Jordana sexy rozměr.

Společnost Squarespace se spojila s oskarovým režisérem Damienem Chazellem, s nímž předělali hit „9 to 5“ zpěvačky Dolly Parton. Se slovy „5 to 9“ vyzývá lidi k realizaci vlastních projektů.

K předělávce hudebního hitu se odhodlala i značka chipsů Cheetos, jež vsadila na píseň „It Wasn’t Me“. Se Shaggym si ho zazpíval Ashton Kutcher a Mila Kunis. 

Chipsy Doritos obsadily do své reklamy Matthewa McConaugheyho, který se potýká s problémy, které obnáší život placatého člověka. Naštěstí se však jeho 3D rozměr nakonec vrátí.

Pringles zase ve svém spotu poukazují na nebezpečí přílišného zaujetí, které nechá na holičkách i astronauty vracející se z vesmíru.

Zahradnická společnost ScottsMiracle-Gro na dokonale posekaném trávníku nechává Marthu Stewart pěstovat rajčata, Leslieho Davida Bakera ze seriálu The Office grilovat a Johna Travoltu s dcerou tancovat pro TikTok.

M&M’s tentokrát slouží jako omluvenka pro všechny možné hříchy, které jste se vědomě či nevědomě dopustili…, tedy až na jeden…

Sendvičový řetezec Jimmy John’s vsadil na Brada Garretta, jenž nechává nahlédnout do tajů jednoho sendvičového mafiánského bosse.

Pivovar Anheuser-Busch se zamýšlí nad tím, co všechno znamená „zajít si na jedno“ nebo „pozvat někoho na jedno“. A zdaleka to není jen o pivu. 

-stk-