Lidl snižuje cenu respirátorů na 10 Kč za kus

úterý, 2. února 2021, 11:40 Aktuality, Retail MediaGuru

V zájmu ochrany zdraví nabídne Lidl výhodné ceny respirátorů, a to 10 Kč za kus. Počet balení bude ale z důvodu přeprodávání omezen. Snižují se i ceny roušek.

Lidl snižuje ceny respirátorů a roušek, Zdroj: Shutterstock

Lidl snižuje ceny respirátorů a roušek, Zdroj: Shutterstock

Obchodní řetězec Lidl se v souvislosti s doporučením používání respirátorů třídy FFP2 rozhodl snížit jejich cenu. Díky lepším obchodním podmínkám, které se podařilo řetězci vyjednat, bude pro zákazníky respirátor k dispozici za cenu necelých 10 Kč za kus. Tato cena současně reflektuje dočasné zrušení DPH, které již bylo Vládou ČR schváleno.

„Cílem společnosti Lidl je nabídnou ochranné pomůcky za velmi dostupné ceny. Jsme také neustále v kontaktu s dodavatelem, abychom na případný nárůst poptávky mohli okamžitě reagovat a vyšší množství respirátorů tak neprodleně zajistit. Lze očekávat, že cena povede k silné poptávce, proto není možné zcela garantovat neustálou dostupnost tohoto zboží, a to i přes maximální spolupráci s dodavateli,“ vysvětluje Tomáš Myler, mluvčí společnosti Lidl.

Od středy 3. února bude cena balení bílých respirátorů po 3 ks stanovena na 29,90 Kč. S cílem eliminace nežádoucího přeprodávání bude současně také omezen počet balení, které bude moci zákazník nakoupit.

Současně s cenou respirátorů se Lidl rozhodl snížit cenu také u jednorázových roušek na necelé 3 Kč za kus. Balení po 10 kusech tak zákazník pořídí pouze za 29,90 Kč. „Rádi bychom současně zákazníky ujistili, že se nejedná o jednorázovou akci a cena je dlouhodobě plánována. Uvědomujeme si, jak je toto období pro určité skupiny obyvatel ekonomicky náročné, a proto jsme kromě snížení ceny o DPH přistoupili k dalšímu zlevnění zboží. Věříme, že zvýšením cenové dostupnosti ochranných pomůcek pomůžeme v boji s koronavirem,“ dodává Tomáš Myler.

Reklamní investice do médií loni mírně rostly, nejvíc vložil Lidl

pondělí 1. února 2021

-zue-