Mall chce záběr marketplace rozšířit do zahraničí

středa, 10. února 2021, 13:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Rozšiřováním své služby Mall Delivery do dalších zemí chce Mall usnadnit prodej zboží i na zahraničních trzích.

Zdroj: Mall.cz

Zdroj: Mall.cz

V letošním roce se chce Mall věnovat nabírání nových partnerů napříč regionem do svého online tržiště a dalšímu propojování trhů, na kterých působí. Kromě Česka, Slovenska, Polska a Maďarska se jedná o Chorvatsko a Slovinsko, které pro české obchodníky skýtá potenciál. 

Na slovinském trhu funguje Mall pod značkou Mimovrste. A i zde chce svým partnerským obchodníkům, jejichž počet se během loňska zvýšil na 1500, prodej zboží dále usnadňovat. Za tímto účelem plánuje rozšířit své služby Mall Delivery i do dalších zemí. 

Mall Delivery prozatím funguje v České republice a na Slovensku. „S dopravou od Mallu se obchodníci osvobodí od veškeré administrativní zátěže. Jen připraví zásilku a my už se o vše postaráme. Mall má navíc ve vztahu k dopravcům díky své velikosti velmi silnou vyjednávací pozici, což se ukázalo být zásadní výhodou například v časech vánoční špičky, kdy dopravci malé prodejce z důvodu nedostatečných kapacit často nechávali na holičkách. Obchodníci na Mall Partner si v té chvíli ověřili, že silný partner v zádech je v takových situacích nedocenitelný,“ komentuje Jakub Kováč, ředitel programu Mall Partner. Dopravu se službou Mall Delivery využívají přibližně dvě třetiny zapojených partnerů a jejich podíl dále narůstá.

Tržby z online tržiště vzrostly v minulém roce o 150 %. V nejsilnějších měsících činil meziroční nárůst dokonce až 300 %. Partnerský prodej v současné době obsluhuje na Mallu již 90 % nabídky a generuje mezi 25 až 30 % objednávek. Během letošního roku je cílem podíl partnerských objednávek přiblížit 40% hranici. Mezi partnerské obchodníky patří menší hráči i velcí prodejci, jako je Marks & Spencer nebo společnost Sunice, která nabízí značky Under Armour, Vans, GAP nebo New Balance.

Marks & Spencer vstupuje na tržiště Mallu

středa 6. ledna 2021

Mezi loňské nejpoptávanější kategorie se vedle tradičně silných sekcí s parfémy nebo hodinkami v důsledku koronavirové krize dostaly například také ochranné pomůcky (zejména roušky a respirátory), generátory ozonu, ale také vybavení do domácnosti a na zahradu – zejména zahradní nábytek, matrace a trampolíny. Skrze tržiště se tak do popředí zájmu dostávaly i takové produktové segmenty, které ještě před rokem zákazníci na internetu příliš nevyhledávali.

-stk-