Marketing Knihobotu povede Kristýna Hladíková

pátek, 19. února 2021, 07:25 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Online prodejce použitých knih Knihobot zakládá marketingový tým. Do jeho čela přichází Kristýna Hladíková.

Kristýna Hladíková, zdroj: Knihobot

Kristýna Hladíková, zdroj: Knihobot

Český online antikvariát Knihobot po dvou letech poprvé sestavuje samostatný marketingový tým. Do čela nově vytvořeného oddělení se postaví Kristýna Hladíková. Jejím hlavním cílem bude přiblížit službu novým cílovým skupinám a podílet se na rozvoji novinek, zlepšujících zákaznickou zkušenost.

Kristýna Hladíková svou kariéru začala jako copywriter v Zuno bank, následně přes tři roky působila v Českém rozhlasu, kde měla jako web editor na starosti správu obsahu pro projekty Radiožurnálu. Následně do její agendy spadala péče o user experience webu Rozhlas.cz a mimo jiné jeho propojení s audioportálem mujRozhlas.

Hlavní misí Hladíkové bude v Knihobotu vytvořit, aplikovat a vyhodnocovat novou marketingovou strategii, přičemž mezi první kroky bude patřit sjednocení brandové komunikace a tvorba prvních ucelených kampaní. Rozvíjet však bude také službu jako takovou, a to především s ohledem na zákaznickou zkušenost. Ambicí Knihobotu je nastavit nové standardy, díky kterým se vyrovná klasickým obchodníkům a e-shopům.

„Chod Knihobotu je zcela podřízený zákazníkům a marketing je jednou z cest, jak se k nim dostat co nejblíž. Jeho základem bude vždy nejvyšší kvalita služby, což nám umožňuje růst především na doporučeních a loajalitě. Nové aktivity by nám však poprvé měly přinést významný zásah nových cílových skupin,” zmiňuje Kristýna Hladíková.

Pro Knihobot bude letošní rok klíčový. Plánuje zásadní růst, otevření nového skladu, ale také zlepšení funkcionalit na svém portálu. V počtu prodaných knih by se chtěl dostat na trojnásobnou hodnotu oproti loňskému roku – tedy zhruba na 300 tisíc titulů. Podle jeho zakladatelů, bratrů Gazdošových a Pavla Pekaře, je dlouhodobým cílem stát se plnohodnotnou alternativou k běžným knihkupectvím a postupně se v objemech prodaných knih z druhé ruky dostat na 10 % množství, které každoročně vyprodukují čeští nakladatelé a vydavatelství.

Knihobot: Rosteme zatím hlavně na šeptandě a retenci

čtvrtek 11. února 2021

-stk-