Mionetto na český trh uvádí růžové prosecco

neděle, 28. února 2021, 08:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Novinku v podobě Prosecco Rosé na trh přináší značka Mionetto, které v Česku distribuuje společnost Bohemia Sekt.

Mionetto Prosecco Rosé DOC, zdroj: Bohemia Sekt

Mionetto Prosecco Rosé DOC, zdroj: Bohemia Sekt

Italské vinařství Mionetto na český trh přináší novinku v podobě růžového Prosecco Rosé DOC. Jedná se o extra dry šumivé víno s jemnou barvou broskvového květu a dlouhotrvajícím perlením. V tuzemsku značku distribuuje společnost Bohemia Sekt. 

„Velmi nás těší, že jedinečnou novinku vinařství Mionetto mohou ochutnat už i čeští spotřebitelé. Aktuálně jednáme s partnery o její distribuci,  je k dostání i na našem e-shopu www.osobnivinoteka.cz. A to jak samostatně, za cenu 199 Kč, tak i ve speciálním limitovaném Prosecco balíčku,“ popisuje Marek Žižkovský, manažer značky Mionetto pro Českou republiku.

Podpora novinky aktuálně probíhá v místě prodeje v Makru a na e-shopu Osobní vinotéka. Až bude zalistována v maloobchodě, je plánována i zde.

Obliba perlivého prosecca u českých spotřebitelů v posledních letech roste. České republice dokonce patří 13. příčka v žebříčku zemí dovážejících tento perlivý nápojů. Podle údajů sdružení jeho výrobců se v roce 2019 do ČR dovezlo přes 5,5 milionu lahví, tedy o téměř 26 % více než v roce předchozím. Jen Mionetta se loni prodalo přes tři čtvrtě milionu lahví, což je o téměř 30 % více než v roce 2019.

-stk-