Neff, Mihaliček a Maršál nastoupili do Seznam Zprávy

čtvrtek, 4. února 2021, 09:50 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Seznam Zprávy přibírá do svého týmu oceňované fotografy Davida Neffa a Jana Mihalička a také fotoeditora Adama Maršála.

David Neff, zdroj: Seznam Zprávy

David Neff, zdroj: Seznam Zprávy

Zpravodajský web Seznam Zprávy rozšiřuje fotoreportérský tým. Novými členy redakce se stali oceňovaní fotografové David Neff a Jan Mihaliček. Novým fotoeditorem je Adam Maršál. V redakčním týmu s nimi je Vojtěch Veškrna, který v Seznam Zprávách působí jako fotoreportér od roku 2019.

David Neff od začátku devadesátých let pracoval v deníku MF Dnes. Během svých zahraničních reportáží spolupracoval s americkou agenturou AP, jeho snímky vycházely ve světových novinách a časopisech. Později jeho fotografie přebírala francouzská agentura AFP. Získal několik cen v soutěži Czech Press Photo, včetně Fotografie roku.

Jan Mihalicek, zdroj: Seznam.cz

Jan Mihalicek, zdroj: Seznam.cz

Fotografické začátky Jana Mihalička spadají do doby před rokem 1989. Fotografoval především komunitu československého skateboardingu a snowboardingu a od roku 1987 spolupracoval s několika samizdatovými projekty. Od prosince 1989 působil jako fotoreportér Lidových novin. V roce 1994 patřil k členům přípravného týmu zpravodajského časopisu Týden a byl jedním z jeho fotografů. Za reportáž ze zatopené Ostravy v roce 1997 získal 1. cenu v soutěži Czech Press Photo. Nyní se zabývá sociální tematikou jako fotograf i kameraman. V roce 2018 se stal jedním ze zakládajících členů fotografického spolku 400ASA, jehož cílem je znovuoživení českého fotografického dokumentu.

Adam Maršál, zdroj: Seznam.cz

Adam Maršál, zdroj: Seznam.cz

Adam Maršál působil v Lidových novinách, stál u zrodu serveru Lidovky.cz. Tři roky pracoval jako reportér v Magazínu MF Dnes. Po studiích nastoupil do časopisu Maxim, který jako zástupce šéfredaktora, editor a redakční fotograf spoluvytvářel dvanáct let. V roce 2004 se vydal jako fotoreportér do Iráku. Od roku 2012 dokumentuje cesty týmu, který v rámci projektu „zam“ objevil méně známé bikové lokality v zemích jako Mongolsko, Ázerbájdžán nebo Tchaj-wan. Od roku 2014 se živil psaním a focením na volné noze, přispíval například do magazínů Welovecycling.com, Travel Digest, Muži v Česku a Reportér.

-mav-