Platforma Aktuálně+ umožní čtenářům přispívat na projekty

pondělí, 1. února 2021, 14:55 Internet & Mobil MediaGuru

Server Aktuálně.cz zavádí novou platformu, která má umožnit čtenářům nahlédnout do chodu redakce a také přispět na speciální projekty.

Zdroj: Aktuálně.cz

Zdroj: Aktuálně.cz

Zpravodajský online deník Aktuálně.cz spouští v pondělí 1. února 2021 novou platformu nazvanou Aktuálně+ (A+). Chce v ní více představit redakci, projekty „ve veřejném zájmu“ a umožnit čtenářům být aktivní součástí rodiny Aktuálně.cz.

„Zůstáváme nadále otevřeným zpravodajským webem bez zamykání a paywallu. Skrze A+ se chceme dostat blíže našim čtenářům, představit jim redakci, naše hodnoty. Ukázat jim zákulisí investigativní žurnalistiky a víc jim přiblížit přípravu speciálních projektů o exekucích, chudobě, klimatu, problémech mladých lidí,“ říká šéfredaktor Aktuálně.cz Josef Pazderka. Zároveň ale dodal, že Aktuálně.cz nechce rezignovat na kvalitní novinařinu. Proto v této nové platformě mimo jiné nabídne možnost dobrovolně přispívat na speciální projekty.

Web Aktuálně.cz má podle šéfredaktora i nadále ambici uživit se primárně reklamou, chce ale ještě více představit a zdůraznit unikátní projekty „ve veřejném zájmu“, k jejichž dobrovolné podpoře vyzývá čtenáře. „Inspirovali jsme se britským Guardianem a podobnými zahraničními modely. Nechávají obsah otevřený, ale čtenářům v rámci něj intenzivně vysvětlují, že pokud očekávají na webu dlouhodobě něco nad rámec běžného zpravodajství, musí být ochotni to podpořit, alespoň symbolicky,“ dodává šéfredaktor Aktuálně.cz.

A+ kromě možnosti finančního příspěvku nabídne čtenářům také upozornění na besedy pořádané redakcí Aktuálně.cz, bližší kontakt s redakcí, rozběhne systém tzv. ambasadorů, kteří budou ve svém regionu pomáhat s propagací značky.

-mav-