PR značek Blistex a Tetesept zajistí agentura MSL

čtvrtek, 4. února 2021, 17:15 Aktuality, PR MediaGuru

Distributor kosmetiky a zdravotních produktů Mark Distri si na zajištění komunikace vybral agenturu MSL.

Zdroj: Blistex

Zdroj: Blistex

Společnost Mark Distri, distribující kosmetiku a zdravotní produkty, si na zajištění PR služeb vybrala agenturu MSL z komunikační skupiny Publicis Groupe. Ta se bude nově starat o komunikaci pro balzámy na rty Blistex a přípravky do koupele Tetesept.

Pro značku Blistex vytvořila agentura MSL novou komunikační strategii, která cílí vedle aktivních žen nově i na ostatní členy domácnosti. V rámci komunikačních aktivit využije spolu s tradičními PR nástroji také Instagram a spolupráci s influencery, jako jsou Nikola Hezucká či Andrea Sestini Hlaváčková. Veškerou komunikaci propojí hashtag #pozornapusu.

Pro přípravky do koupele Tetesept znamená spolupráce s MSL zahájení koncepční komunikace brandu na českém trhu. Značka bude cílit na sportovce i další zákazníky s aktivním životním stylem, na ženy a rodiče s dětmi. V komunikaci zde agentura bude pracovat s klasickými PR nástroji nebo s Instagramem. Důležitou roli v komunikačním mixu budou mít také influenceři, například kajakář Josef Dostál. Společným jmenovatelem všech komunikačních kanálů je hashtag (a výzva) #DejSiVanu.

„V obou případech se jedná o zajímavé integrované projekty, kde jádro komunikace probíhá na sociálních sítích a v online médiích. Pro plánování kampaní využíváme síťový nástroj Fluency, který umožňuje na základě datové analýzy volit vhodné komunikační kanály a efektivně cílit jednotlivé aktivity,“ říká Radek Vítek, Head of Brand Reputation agentury MSL.

Blistex vznikl v roce 1947 jako rodinná firma, která se specializuje na péči o rty. V současné době působí ve více jak 70 zemích světa, kde nabízí širokou řadu výrobků pro péči o rty.

Značka Tetesept spadá pod německou zdravotnickou společnost Merz. Ta od roku 1908 vyrábí medicínské, wellness a dětské přípravky do koupele. Portfolio je zaměřené zejména na soli a koncentráty do koupele, velkou část nabídky tvoří zábavné koupelové doplňky pro děti. 

-stk-