Předsedou výkonné rady APRA je opět Patrik Schober

čtvrtek, 11. února 2021, 17:30 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Patrik Schober byl znovu zvolen předsedou výkonné rady Asociace public relations.

Patrik Schober, zdroj: FB PRAM Consulting

Patrik Schober, zdroj: FB PRAM Consulting

Generální shromáždění Asociace public relations (APRA) ve středu 10.  února zvolilo novou výkonnou a revizní radu asociace. V pozici předsedy výkonné rady Asociace byl potvrzen Patrik Schober z agentury PRAM Consulting. APRA v současné době sdružuje 18 PR agentur a desítku přidružených členů.

V sedmičlenné výkonné radě nově usedne Martin Jaroš z agentury Ewing a Václav Pavelka z agentury Native. Ve výkonné radě bude nadále pokračovat Petr Lesenský (Lesensky.cz), Jana Lutonská (Bison & Rose), Rostislav Starý (PR.Konektor) a Michal Vlasák (Havas PR Prague). 

Z důvodu opatření vlády probíhalo zasedání Generálního shromáždění poprvé v historii asociace online. Opatření se dotkla nejen aktivit asociace, ale celého oboru. „PR agentury, stejně jako ostatní subjekty podnikající v komunikaci, v současné chvíli čelí krizi vyvolané pandemií covid-19. Jsem optimista, proto podobně jako moji kolegové hledám v této situaci i příležitost. PR komunikaci řada našich klientů považuje za klíčovou. A to nejen k externím partnerům a veřejnosti, ale nyní zejména ke svým zaměstnancům. Zároveň vidíme, že se na trhu práce objevuje čím dál tím víc profesionálů, jak firmy pod tlakem krize postupně propouští zaměstnance a ruší některá místa. I toto je pro nás příležitost jak získat zkušené posily, nebo nabídnout externě služby, které klienty vyjdou v porovnání s náklady na zaměstnance výhodněji,” říká k cílům pro nadcházející období Patrik Schober. 

APRA se od začátku letošního roku se APRA aktivně podílí na realizaci hackathonu Cesta ven, který pracuje na integrované komunikační kampani na podporu vakcinace. Nadále se soustředí na pravidelné aktivity. „Oživit plánujeme vzdělávací akademii, o kterou je velký zájem. Otevíráme přihlášky do PR cen Lemur a věříme, že se budeme moci potkat na PR sekci letošní konference Forum Media,” doplňuje výčet aktivit Patrik Schober.

Generální shromáždění volilo i členy revizní rady. Stávající členy Jaroslava Duroně z agentury PR.Konektor a Martina Frýdla z agentury AC&C doplnil Jan Kučmáš z agentury AMI Communications.

-stk-