Raiffeisenbank kupuje Equa bank, značky se sloučí

pondělí, 8. února 2021, 10:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Raiffeisenbank International koupila 100 % akcií Equa bank od fondu AnaCap Financial Partners.

Zdroj: Equa bank

Zdroj: Equa bank

Skupina Raiffeisenbank International (RBI) koupila sto procent akcií Equa bank od fondu AnaCap Financial Partners. Úspěšné uzavření transakce podléhá schválení regulačními orgány. Raiffeisebank to sdělila ČTK. Cenu transakce nezveřejnila.

„Koupě Equa bank je plně v souladu s naší strategií. ČR je jedním z klíčových trhů, kde je RBI rozhodnutá dále růst. Vedení Raiffeisenbank má silnou podporu akcionářů ve všech aktivitách souvisejících s její expanzí na českém trhu,“ uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Igor Vida.

Dokončení transakce je plánováno na konec druhého čtvrtletí tohoto roku v závislosti na schválení regulačních orgánů. V případě úspěšného dokončení transakce se plánuje sloučení Equa bank s Raiffeisenbank.

„Z pohledu našich akcionářů je prodej skupiny Equa velmi úspěšným završením více než desetiletého investičního projektu v ČR,“ dodala Equa bank.  

Equa bank, jež na českém trhu působí od roku 2011, obsluhuje v současnosti téměř 480 000 zákazníků. Dosud byla ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP. Ke konci roku 2020 byla celková aktiva Equa bank 2,8 miliardy eur (asi 72 miliard Kč).Za stejné období vykázala Raiffeisenbank aktiva 15,7 miliardy eur (zhruba 405 miliard Kč).

Jedná se již o další ohlášenou fúzi na českém bankovním trhu. Před nedávnem nabídla PPF Monetě spojení s jejími společnostmi Air Bank, Homecredit CR a SK a značky Zonky. 

-čtk-