S Lexusem se spojuje návrhář Černý či herečka Vagnerová

čtvrtek, 25. února 2021, 17:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Lexus má nové ambasadory – módní návrhář Jan Černý a herečka Hana Vagnerová.

Jan Černý si design svého vozu Lexus UX sám navrhl, zdroj: Toyota ČR.

Jan Černý si design svého vozu Lexus UX sám navrhl, zdroj: Toyota ČR.

Automobilová značka Lexus rozšiřuje řady svých ambasadorů. K šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi a herečce Tereze Ramba se přidá nově Hana Vagnerová a módní návrhář Jan Černý, který si svůj vůz také navrhl. Jeho Lexus UX zdobí motiv Rorschachova testu, typický i pro oblečení, které Jan pod vlastní značkou navrhuje.

„Vždy si vybírám barvy, které jsou něčím specifické. Tato elektrická modrá mě baví v tom, že je mnohem sytější na slunci, ale téměř neviditelná ve stínu. Zároveň je hodně kontrastní a s autem funguje výborně,“ popisuje módní návrhář, který tvoří pod značkou Jan.

„Spolupráce s Janem Černým nám dává smysl mimo jiné z toho důvodu, že Lexus celosvětově podporuje mladé designéry a nechává je i navrhovat vlastní design vozu, naposledy např. v rámci soutěže UX Art Car. Velmi se nám proto líbila myšlenka, že se designér nestane jen obyčejným ambasadorem, ale i tvůrcem svého vlastního designu Lexusu UX. Značka Jan navíc reprezentuje odvážný design, prémiovou kvalitu a ruční práci, což jsou hodnoty, s nimiž se ztotožňuje i Lexus,“ říká PR manažerka Toyoty a Lexusu Jitka Jechová.

Hana Vagnerová se zase stala tváří showroomu Lexus v Průhonicích u Prahy. „Herečka Hana Vagnerová skvěle splňuje představy o zákaznici, pro kterou byl model Lexus UX vytvořen. Tímto vozem skutečně jezdí především mladé ženy žijící ve městech. Vyhledávají ho pro jeho moderní design, kompaktní velikost i hybridní pohon, který je šetrný k životnímu prostředí,“ popisuje Pavel Vávra, jednatel skupiny Toyota Tsusho, do níž patří i Lexus Průhonice.

Součástí spolupráce herečky s průhonickým showroomem je i tvorba obsahu, kdy bude herečka několikrát ročně k dispozici pro natáčení a focení obsahu určeného na sociální sítě a další formy propagace.

Hana Vagnerová se stala tváří průhonického showroomu Lexusu, zdroj: Toyota ČR.

Hana Vagnerová se stala tváří průhonického showroomu Lexusu, zdroj: Toyota ČR.

-stk-