Sazka chce kampaní podpořit zodpovědné hraní

čtvrtek, 4. února 2021, 11:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Projektem „Hraj s rozumem“ chce Sazka posílit prevenci a zodpovědné hraní.

Zdroj: Sazka

Zdroj: Sazka

Společnost Sazka spouští projekt Hraj s rozumem“, který se věnuje především posilování prevence a zodpovědnému hraní. Cílem je informovat hráče o tom, jak hrát, aby zábava zůstala bezpečnou. Inspiruje se přitom příklady ve Švédsku a Rakousku. 

„Celonárodní kampaň spouštíme i proto, že se významná část hraní kvůli covid omezením přesouvá na internet a my  bychom se rádi ujistili, že i když budou lidé možná doma i více hrát, mají svou zábavu pod kontrolou,“ říká Veronika Diamantová, manažerka projektu Hraj s rozumem.

Aktivity týkající se zodpovědného hraní vnímá Sazka jako přirozenou součást svého podnikání. „Zabýváme se každou novou hrou, kterou podrobujeme zkoumání rizikovosti podle mezinárodního nástroje, který hlídá například rychlost hry, dostupnost, výše jackpotu atd. Vše je nakombinováno tak, aby celkové skóre splňovalo požadavky na ochranu spotřebitele,“ dodává Diamantová.

Sazka chce prostřednictvím projektu informovat hráče o tom, jak hrát, aby zábava zůstala bezpečnou, jak předcházet potenciálním problémům, jak správně nastavit své herní limity, aby hra nezpůsobila existenční ani sociální problémy. Věnovat se chce především tomu, aby hráči hazardních her vnímali samotné hraní jako zábavu a nedostávali se do situací spojených s rizikovým chováním. 

-stk-