Za Českou obec sokolskou mluví nově Jiří Reichl

pondělí, 22. února 2021, 07:10 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Novým manažerem komunikace České obce sokolské se stal Jiří Reichl.

Jiří Reichl, zdroj: Česká obec sokolská

Jiří Reichl, zdroj: Česká obec sokolská

Novým manažerem komunikace a tiskovým mluvčím České obce sokolské se od poloviny února stal Jiří Reichl. Nahrazuje tak Marka Brodského, který odešel na konci roku.

„Jiřího jsme vybrali především kvůli jeho zkušenostem s řízením komunikace a také na poli tiskového mluvčího, mj. i ve státní správě, se kterou pravidelně komunikujeme a potřebujeme tento most zintenzivnit. Velkou výzvou je přesah našich zpráv i mimo sportovní rubriky například do ekonomiky, státní správy, či kultury. Tam jsou jeho zkušenosti velkým příslibem,“ popsal Marek Tesař, výkonný ředitel ČOS.

Jiří Reichl se v mediálním prostředí pohybuje od roku 1997. Posledních pět let vedl redakci Ekonomického deníku, který spadá do vydavatelství MediaNetwork. Jako mluvčí má zkušenosti z Úřadu práce (2011–13),  Ministerstva vnitra (2010) a Ústavu pro studium totalitních režimů (2008–2010). Podílel se na komunikaci projektu Mise okřídlený lev – prvního sólového obletu světa československým pilotem (2018), zajišťoval mediální podporu izraelské malířce Rotem Manor při její výstavě v Praze, mediálně zastupoval také klienty ze soukromého sektoru. Podílel se na scénáři i produkci dokumentu o československé vojenské pomoci Izraeli s názvem Česká křídla nad Sionem (ČT, 2008).

Se Sokolem pojí Reichla dlouholeté členství ve spolku v tělocvičné jednotě Sokol Husovice, nyní v pražských Nuslích. Byl také dlouholetým členem ČABR - České asociace basketbalových rozhodčích. 

„Budu se snažit ukázat veřejnosti, že Sokol nežije jen ze svých tradic, ale že je moderní živoucí organizací, která má co nabídnout všem generacím. Těším se na komunikaci se členy Sokola a na to, že jim pomohu s propagací jejich činnosti,“ řekl Jiří Reichl. 

-stk-