Bikero otevřelo třetí kamennou prodejnu a chystá další

sobota, 27. března 2021, 08:10 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Bikero otevřelo v březnu svou třetí kamennou pobočku, tentokrát na Praze 4. Zatím funguje jako výdejna. Letos chce otevřít ještě další dvě prodejny.

Nová prodejna na Praze 4 otevřela v březnu, ale fungnuje zatím jako výdejna, zdroj: Bikero

Nová prodejna na Praze 4 otevřela v březnu, ale fungnuje zatím jako výdejna, zdroj: Bikero

Prodejce kol, lyží a sportovního vybavení Bikero, otevřel v březnu svoji třetí kamennou prodejnu. Nachází se v multifunkčním areálu BB Centra na Praze 4. Dosud měla firma dvě prodejny, v Hradci Králové a na Praze 7.

„Prodejnu jsme otevřeli zatím ve formě výdejny. Jakmile se změní situace a vládní nařízení, jsme připraveni otevřít ji jako plnohodnotný obchod. Novou prodejnou v BB Centru však nekončíme. V letošním roce bychom rádi otevřeli další dvě prodejny a nyní intenzivně hledáme nové prostory, příp. i již zavedené cykloprodejny pro převzetí,“ přibližuje další plány Martin Kudrna, ředitel Bikero.cz.

Prodejny Bikero jsou ještě v Hradci Králové a na Praze 7, letos plánuje otevřít dvě další.

Prodejny Bikero jsou ještě v Hradci Králové a na Praze 7, letos plánuje otevřít dvě další.

Bikero o sobě dalo vědět už loni na počátku koronavirové krize. Důvodem byla nejen vyšší poptávka po kolech, ale také komunikační strategie firmy. V průběhu loňského roku, kdy se většina inzerentů spíše stahovala, Bikero investovalo do masivní reklamní kampaně, ve které vyzdvihlo službu, kterou nabízelo již před krizí. Propagovalo službu bikero kurýr, kdy kurýr doveze smontované a seřízené kolo zákazníkovi až domů.

„Většina e-shopů s koly zákazníkům zboží odesílá rozložené v krabici, bez jakéhokoliv seřízení. My samotnou montáž a seřízení považujeme za velmi důležitou, a proto našim zákazníkům poskytujeme službu srovnatelnou s běžnou kamennou prodejnou, a to nejen v rámci aktuální situace,“ vysvětluje Martin Kudrna.

Prodeje začaly výrazně růst, například na začátku dubna 2020, se prodávala dětská kola s tržbami o 300 % vyššími než rok předtím. V květnu 2020 byl nárůst o 283 %, návštěvnost webu narostla o 156 %. A to i přes vládní uzavření prodejen.

Bikero investuje především do televizní reklamy, loni si například zaplatilo vyšší stovky krátkých pětivteřinových spotů na kanálech Nova Group. Podobně to plánuje i letos.

Bez spřízněných kolegů z firmy si marketing své neprosadí

pondělí 5. října 2020

-zue-