CNC: Aplikaci iKiosek denně v průměru používá 350 lidí

pondělí, 29. března 2021, 07:40 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Průměrná doba, kterou člověk každý den čtením v aplikaci stráví, přesahuje 23 minut.

Zdroj: iKiosek, CNC

Zdroj: iKiosek, CNC

Na přelomu roku spustilo vydavatelství Czech News Center (CNC) novou mobilní aplikaci iKiosek, která dává přístup ke všem z jejich 50 titulů. Čtenáři tak mohou tyto tištěné tituly číst v mobilních telefonech a tabletech s operačními systémy Android i iOS. Za tři měsíce si podle CNC stáhly aplikaci iKiosek tisíce lidí, každý den ji používá průměrně 350 z nich.

Mobilní aplikace slouží jako čtečka elektronických vydání titulů z vydavatelství CNC, předplacených nebo zakoupených na webu. Mezi populárními tituly jsou na iKiosku deníky Blesk, Sport a E15. Nejpopulárnější obsah patří ale týdeníku: „V současné chvíli je v aplikaci nejčastěji otevíraný týdeník Reflex, a to na stránce se Zeleným Raulem,” uvedl Petr Štípek, šéf týmu vývoje mobilních aplikací v CNC. „Aplikaci jsme zatím nijak obzvlášť nepropagovali, přesto ji ve storech již vyhledalo a stáhlo několik tisíc lidí. Mezi předplatiteli má dost úspěch, na mobilu ji používají podle časů přihlášení do aplikace v MHD cestou do práce, na tabletech pak večer doma. Už nyní jsme překonali hranici 350 aktivních uživatelů denně a průměrná doba, kterou člověk každý den čtením v aplikaci stráví, přesahuje 23 minut,” dodal.

Pro čtení některého z více než 50 printových titulů vydavatelství CNC není potřeba internetové připojení, jakýkoliv zakoupený titul lze stáhnout k offline čtení – zvolit si přitom uživatel může, zda bude obsah stahovat na datech či při připojení na wifi. Může si použít noční režim či nastavení nezhasínání displeje. „Máme v plánu náš iKiosek vylepšovat o další funkce, například nákup jednotlivých vydání a předplatných přímo v aplikaci či automatické stahování nových předplacených vydání k offline čtení,” přibližuje Štípek další plány.

-mav-