ČT spouští vzdělávací videa pro maturanty Dáme to!

úterý, 16. března 2021, 11:25 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Na webu ČT edu jsou od úterý k dispozici videa, která představují maturitní úlohy a jejich řešení.

Dáme to!, zdroj: ČT

Dáme to!, zdroj: ČT

Česká televize a Národní pedagogický institut, spadající pod Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, společně natočily sérii krátkých internetových videí s názvem Dáme to!. Určeny jsou pro maturanty. Kromě učitelů v nich vystupují i desítky studentů posledních ročníků středních škol. Videa jsou k dispozici od dnešního dne na webu ČT edu zdarma.

V každém z třiadvaceti dílů jsou představeny typické úlohy maturitních didaktických testů z českého jazyka a matematiky. Vedle obvyklých postupů upozorňují vystupující i na nejčastější chyby. „Videa jsme netočili s cílem shrnout celou středoškolskou látku. To ani nejde. Spíše jsme chtěli maturantům ukázat, co je čeká, na jaké typy úkolů pravděpodobně narazí, jaké jsou obvyklé postupy i nejčastější chyby, jak se testy hodnotí,“ přiblížila vedoucí Komunikace ČT a webu ČT edu Alžběta Plívová.

Po pořadu UčíTelka pro první stupeň základních škol, Škole doma, dalších pořadech pro žáky chystajících se na střední školy a webu ČT edu jde o další vzdělávací aktivitu pro žáky a studenty, který ČT připravila. 

„Velmi si vážím odpovědného přístupu veřejnoprávní České televize k žákům a studentům i její spolupráce s Ministerstvem školství. Ta začala již před rokem, kdy jsme společně odstartovali pořad UčíTelka, který byl zaměřen zejména na ty nejmenší. Avizovanou sérii k didaktickým testům považuji za další důležitou podporu letošním maturantům,“ dodal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Série Dáme to! zahrnuje 10 dílů k testům z českého jazyka, 10 dílů k matematice a tři díly provázejí studenty hodnocením maturitních testů či správným vyplňováním záznamových archů. 

-mav-