ČT uvede rozhovorový pořad Minišou Karla Šípa

čtvrtek, 18. března 2021, 08:05 Aktuality, TV MediaGuru

Pořad Minišou je postaven na rozhovoru moderátora s hostem v prázdném divadle. Postupně se představí Jiří Suchý, Zdeněk Svěrák a Jiřina Bohdalová.

Minišou Karla Šípa, zdroj: ČT

Minišou Karla Šípa, zdroj: ČT

Česká televize zařadí do vysílání pořad Minišou Karla Šípa. Ten přinese rozhovory moderátora s vybranými hosty. Natáčejí se tři díly pořadu. V sobotu 27. března ve 21.15 hodin odvysílá rozhovor s Jiřím Suchým, o týden později pak se Zdeňkem Svěrákem. V květnu bude uveden díl s Jiřinou Bohdalovou, a to při příležitosti jejích 90. narozenin.  

Pořad nemá být náhradou za Všechnopárty, je ale dočasným řešením kvůli pandemické situaci. Ta neumožňuje nahrávání pořadu s diváky ve studiu. „Diváky bych rád předem upozornil, že se nejedná o žádnou náhradu za Všechnopárty. Jenže neustálé čekání na zmírnění vládních opatření, které se však nedostavuje, mě přivedlo k úvaze – když takřka nic nelze, lze vůbec něco? A toto je výsledek: v prázdném divadle, bez diváků, lze vést rozhovor s jedním hostem ze vzdálenosti předepsaných dvou metrů, čili do těchto parametrů se pokud možno vejít," objasnil Karel Šíp.

 „Jestli má někdo cit pro výběr zajímavých hostů a schopnost je vyzpovídat tak, že se dozvíte něco nového i o těch osobnostech, které velmi dobře znáte, je to právě Karel Šíp. Jeho nápad na divadelní rozhovory mezi čtyřma očima mě zaujal a jsem ráda, že nezůstalo jen u smělých plánů, ale že diváci České televize už brzy sami uvidí hned několik skvěle natočených dílů. Určitě to není náhrada za Všechnopárty. Ta má své fanoušky, své diváky a já věřím, že k jejímu natáčení se vrátíme hned, jak to bude možné. Ale než se tak stane, je tu Minišou,“ dodala kreativní producentka Lucie Kapounová.

 -mav-