Fénix content marketing přijímá přihlášky do konce dubna

čtvrtek, 18. března 2021, 07:45 Aktuality, PR, Marketing MediaGuru

Šest týdnů do uzávěrky hlásí 8. ročník soutěže Fénix content marketing. Letos ocení i práce reagující na pandemickou krizi.

Zdroj: Fénix content marketing

Zdroj: Fénix content marketing

Letošní 8. ročník soutěže Fénix content marketing, kterou pořádá agentura Freya, přijímá přihlášky do konce dubna. Vítěze oznámí 27. června během slavnostního večera v prostorách Rudolfina, které poskytl partner vyhlášení, Česká filharmonie. V současné chvíli se počítá s oběma variantami eventu – s klasickým vyhlášením i online přenosem. 

Soutěž bude tento rok hodnotit i novou kategorii Best heroes in crises, jež bude posuzovat práce reagující na pandemickou krizi, velké škrty v rozpočtech i všeobecné překvapení. Rovněž přibyly nové kategorie LinkedIn, TikTok a Podcast. 

Neziskový sektor bude letos hodnocen jinou metrikou, aby se jeho projekty nepotkávaly s korporátními. Přihláška pro neziskové organizace bude opět zbavena poplatku. Garantem této kategorie je Tomáš Jindříšek. 

Nové porotcovské role se ujala Petra Nulíčková z Alzy, která je garantem kategorie LinkedIn. Kategorii TikTok bude zastřešovat Jonáš Čumrik z Katz83 alias Johny Machette. Dalším novým členem poroty je Pavel Cahlík, jenž stojí za platformou Jsmenaznačky.cz a zároveň je brand managerem titulů v CNC. Do online poroty přišel Štěpán Kleník, spolumajitel Brainz studia.

Porota se každý rok z 20 % obměňuje, aby bylo na práce nahlíženo novým okem. Celkem bude soutěžní práce letos hodnotit 33 porotců.

„Jsem velmi spokojená s tím, jak proběhl loňský rok a jak dobrou měl účast, co do přihlášených prací i za okolností, které byly složité. Byla to neskutečná kvalita i v digitálu a jsem hodně zvědavá, co se sejde za rok 2020, protože to z určité části je vždy překvapením. 70 % prací známe předem, ale některé věci jsou skvělé a já už nejsem cílovka, takže i do poroty přibývají mladší ročníky, abychom byli relevantní i pro nastupující generace. Moc se těším na vyhlášení a zatím tiše doufám, že aspoň částečná forma eventu proběhne offlline, že se potkáme. Potkávání a dialog pro nás pro všechny bylo stěžejní a je tomu i letos. Na všechny se těším,“ doplňuje ředitelka soutěže Kateřina Borovanská. 

I letos zní motto soutěž: „Noblesa zavazuje“. Cenu pro soutěž navrhl Petr Larva, umělecký ředitel sklárny Moser, který se své tvorbě věnuje pod značkou Petr Larva Art. Design ceny má v sobě zobrazovat dynamiku a proměnlivost motta, je to objekt, který nemá nahoře ani dole. Cena v sobě obsahuje kontrast světla a tmy díky své manganově černé části a nese název „Krystal zlata“. 

Návrh letošní ceny soutěže Fénix content marketing, zdroj: Fénix content marketing

Návrh letošní ceny soutěže Fénix content marketing, zdroj: Fénix content marketing

-stk-