Heureka Group koupila společnost Dataweps

čtvrtek, 18. března 2021, 14:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Skupina Heureka Group do svého portfolia začlení společnost specializující se na automatizaci procesů v e-shopech.

Zdroj: Heureka

Zdroj: Heureka

Heureka Group dokončila akvizici společnosti Dataweps, která se specializuje na tvorbu nástrojů pro produktovou analytiku, automatizaci procesů v e-shopech a na rozvoj datových technologií.

„Budujeme největší marketplace ve střední a východní Evropě a naše postavení teď posilujeme i z pohledu technologií. Spojení s hráčem, jako je Dataweps, nám dává obrovský smysl, protože díky společným synergiím zlepšíme spoustu procesů, které nám umožní zaměřit se na kvalitnější služby pro e-shopy na všech trzích, kde působíme,” říká Tomáš Braverman, CEO Heureka Group. 

„Tímto krokem našim partnerům a e-shopům zjednodušíme obsluhu Heureky tak, aby ji uměli využít na maximum. V důsledku to bude mít pozitivní vliv na koncové zákazníky, kteří uvidí více relevantních nabídek na produktových kartách nebo budou mít rychlejší informace o jednotlivých produktech,“ dodává Braverman. 

S pomocí Dataweps chce Heureka zjednodušit obsluhu a připravit jednoduché nástroje i pro začátečníky. Produktovo-vývojová část Datawepsu vytvoří v Heurece další tým, tzv. tribe, který bude pracovat na rozvoji stávajících nástrojů a bude pomáhat s jejich začleněním do některých částí administrace Heureky. Za tímto účelem otevře skupina další kancelář v Brně.

Týmy Datawepsu zastřeší i dosavadní spolupráci s VIP klienty. „Naším primární fokusem zůstane péče o zákazníky a práce na rozvoji našich nástrojů, na kterých budou pracovat stejné týmy jako doposud. Díky rychlejší komunikační lince budeme mít aktuálnější informace o změnách nejen v Heurece a klientům přineseme vyšší kvalitu a stabilitu nástrojů pro eshopy a značky v celé CEE,” přibližuje Jan Mayer, dosavadní CEO Datawepsu. 

Začleňování Datawepsu do Heureka Group bude probíhat během následujících měsíců a celý proces bude zastřešovat Jan Mayer.

Heureka Group je vlastněna trojicí investorů ve složení 40 % skupina PPF, 40 % EC Investments podnikatelů Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a Romana Korbačky a 20 % skupina Rockaway Jakuba Havrlanta. Vlastnická struktura ani top management Heureka Group se nemění.

-stk-