Linet mění přístup k marketingu, vizuální identitu i claim

pátek, 19. března 2021, 10:05 Aktuality, Marketing MediaGuru

Výrobce nemocničních lůžek přichází s novou vizuální identitou. Mění přístup k marketingu.

Nové logo firmy Linet, zdroj: Linet Group

Nové logo firmy Linet, zdroj: Linet Group

Společnost Linet, vyrábějící nemocniční lůžka, představuje novou vizuální identitu i claim. Chce tak lépe vyjádřit své hodnoty, kterými jsou dlouholeté zkušenosti, technologické inovace a progresivní design.

Linet za posledních 12 měsíců vyrobila 130 tisíc lůžek. Celkové tržby firmy se ve finančním období končícím letos v březnu dostanou poprvé nad hranici 350 milion eur, tedy nad 9 mld. korun. „V tomto fiskálním roce vyrobíme 130 tisíc lůžek, což je více než vyprodukují naši konkurenti. Jsme tedy největším výrobcem lůžek, který dokázal reagovat na poptávku opravdu z celého světa. V minulosti jsme investovali do produktových inovací, do své obchodní sítě. Nyní jsme velmi silní, jsme připraveni na další expanzi. A jelikož se svět změnil, měníme i komunikaci, kterou už koncipujeme pro celý svět,“ říká Tomáš Kolář, výkonný ředitel Linet Group. 

Linet má přímé zastoupení ve dvaceti zemích, exportuje do více než do 100 zemí světa. Úprava loga je prvním krokem jeho nového marketingu. Logo, jehož autorem je Studio Najbrt, má vyjádřit kontinuitu s třicetiletou historií firmy a zároveň fakt, že dnes je také technologickou společností. Vyznačuje se novou typografií a barvou. Úvodní písmeno L má navíc oblý tvar, což odkazuje na výrobky společnosti, které se díky sloupcovému systému mohou rozpohybovat i do stran. 

Nový claim „Design to help you care“ má vyjadřovat poslání společnosti. „Dlouhodobě totiž přinášíme na světový trh inovace jak technologické, tak designové. Prostřední část claimu odkazuje na práci zdravotníků, kterým se snažíme pomáhat v jejich ušlechtilé a často až hrdinské práci. Naše společné úsilí pak pochopitelně směřuje k efektivní péči o pacienty,“ vysvětluje Vladimír Soukup, marketingový ředitel Linetu. 

Zatímco dříve se marketing firmy soustředil na prezentaci na veletrzích a dalších akcích, vytváření tištěných materiálů, které podporovaly B2B obchod, dnes se posouvá více do digitálního prostředí. „Všechno se odvíjí od digitalizace. Právě proto jsme naši identitu uzpůsobili světu, který je online podstatně více než dříve. Logo je modernější, připravené zaujmout jak na našich výrobcích, tak i v prostředí sociálních médií. Pracujeme na 3D prezentacích, virtuální realitě, která klientům umožní klidně i návštěvu našich továren, a především aby se co nejlíp mohli seznámit s našimi výrobky. Obchodníci a koučové musí mít možnost co nejlepšího spojení se zákazníky,“ dodává Vladimír Soukup. 

Linet je jak obchodní značka společnosti Linet Group, tak i název společnosti, kterou v roce 1990 založil Zbyněk Frolík v Želevčicích u Slaného. V současnosti realizuje víc než 95 % svých tržeb na zahraničních trzích, především v USA a Německu.

-stk-