Manželé Samarasovi majetkově vstupují do Tierra Verde

čtvrtek, 18. března 2021, 18:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Manželé Zuzana a Jannis Samarasovi získávají zhruba třetinový podíl ve společnosti Tierra Verde, výrobce ekodrogerie.

Zdroj: Tierra Verde

Zdroj: Tierra Verde

Novými spolumajiteli společnosti Tierra Verde se stávají manželé Zuzana a Jannis Samarasovi. Menšinový podíl současně získává Jan Čillík, dlouholetý člen rodiny Tierra Verde a v současné době její CEO zodpovědný za provozní část firmy. Původní spolumajitelé Martin Dokoupil a Tibor Schätzel zůstávají i nadále společníky a stejně jako Samarasovi vlastní přibližně třetinový podíl.

Hlavní podnikatelskou aktivitou Jannise Samarase je společnost Kofola, do jejíž struktury patří i síť freshbarů a salaterií Ugo nebo tradiční český výrobce bylinných čajů a směsí z léčivých rostlin Leros. „Ekologie, udržitelnost a cirkulární ekonomika jsou témata, která řeším každý den, ale poprvé mám šanci zažít firmu, která má ve svém DNA tyto hodnoty od samého prvopočátku,” uvedl k majetkovému vstupu Jannis Samaras.

Vstup manželů Samarasových do společnosti nemá podle sdělení firmy za cíl změnit fungování směrem dovnitř ani navenek, za komerční část bude nadále zodpovědný Rostislav Brzobohatý a za provoz Jan Čillík. Vlastníci se domluvili na pokračování v cestě, která je nastavená. 

Společnost Tierra Verde byla založená roku 2008, kdy začala s prodejem mýdlových ořechů na praní. Od té doby rozšiřuje každoročně své portfolio a dnes z eko drogerie nabízí produkty jak na praní, úklid, tak i na nádobí. Minulý rok vstoupila na kosmetický trh s novou řadou šamponů, mýdel a sprchových gelů. V sortimentu má i produkty pro zero-waste domácnost, produkty z recyklovaných materiálů. V roce 2017 společnost uvedla na trh koncept bezobalových stáčíren, které jsou nyní pro zákazníky dostupné na více než 300 místech v České republice i na Slovensku. V současné době pracuje ve firmě 70 lidí a její obrat za rok 2020 dosáhl 100 mil. Kč.

-mav-