McDonald’s Cup se mění, už nebude jen o fotbalu

středa, 31. března 2021, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

McDonald’s Cup se po loňském výpadku vrací v nové podobě. Nabídne online sportovní výzvu i ceny, včetně setkání s českými fotbalisty.

Zdroj: McDonald's

Zdroj: McDonald's

McDonald’s Cup přichází s novou podobou. Po loňském výpadku se rozhodl přejít do online prostředí, kde nabídne dětem ve věku od 5 do 15 let sérii sportovních aktivit a úkolů, za jejichž splnění mohou získat i ceny, včetně setkání s českými profesionálními fotbalisty. Letošní 22 ½. ročník s názvem „Odpískej nudu“ si klade za cíl motivovat děti k pohybu i v době pandemie. Startuje od dubna a poběží po dobu tří měsíců. Do projektu se zapojila celá řada odborníků, kteří se věnují motivaci dětí po psychické i fyzické stránce. 

McDonald’s Cup na českém trhu probíhá více než 23 let, od začátku jej podporuje i restaurační řetězec McDonald’s. „Loni jsme museli učinit velmi těžké rozhodnutí a další ročník McDonald’s Cupu, kterého se pravidelně účastní desetitisíce dětí ze čtyř tisíc základních škol, jsme kvůli epidemické situaci zabraňující společnému sportování, museli zrušit. O další ročník už ale děti určitě neochudíme,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka komunikace a PR společnosti McDonald’s. 

„Chtěli jsme hledat cestu, jak školním dětem v této složité době pomoct, motivovat je k pohybu. Dát jim možnost plnit různé sportovní úkoly, soutěžit mezi sebou, jednoduše být aktivní,“ popisuje Michal Blažej, grassroots manažer za FAČR, spoluorganizátora projektu.

Odpískej nudu bude probíhat na webových stránkách McDonald’s Cup, kde bude pro malé sportovce připravená tréninková výzva. V ní budou postupně plnit nejen různé sportovní úkoly, ale i vědomostní kvíz nebo další činnosti, které jim pomohou zapomenout na současnou situaci. 

Oproti loňským ročníkům, které cílily hlavně na fotbal, jsou krátká videa tentokrát také zaměřena i na všestrannou pohybovou aktivitu. S plněním jednotlivých úkolů budou děti postupovat do další úrovně. Na úplném konci, po zdolání všech pěti úrovní, pak všechny děti získají diplom se svým jménem. Ti, kteří splní v každé úrovni všechna cvičení, budou zařazeni do slosování o 40 dresů českého národního týmu s podpisem největších hvězd – Tomáše Součka, Vladimíra Coufala, Alexe Krále a Jakuba Jankta. 

Dalších jedenáct dětí pak doprovodí českou fotbalovou reprezentaci přímo na hřiště v rámci zářijového utkání s národním týmem Ukrajiny. K tomu stačí poslat video na téma „já a fotbal”. Nejoriginálnější z nich bude vybírat porota v čele s trenérem českého národního týmu Jaroslavem Šilhavým.

Stránky nabídnou i inspirativní cvičení, která mohou rodiče realizovat se svými dětmi doma i venku. K dispozici budou rovněž videa s názory odborníků, která si za hlavní cíl berou poukázat také na negativní dopady na vývoj dítěte, kterému se pohyb ve zdravé míře nedostává. 

-stk-