Novou tiskovou mluvčí Letiště Praha je Klára Divíšková

středa, 24. března 2021, 16:05 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Tiskovou mluvčí Letiště Praha se stala Klára Divíšková. V týmu externí komunikace zůstává Kateřina Pavlíková.

Klára Divíšková, zdroj: Letiště Praha

Klára Divíšková, zdroj: Letiště Praha

Tiskovou mluvčí společnosti Letiště Praha je od poloviny března Klára Divíšková. Na pozici vystřídala Romana Pacvoně, který ve firmě zůstává a bude se věnovat především agendě podpory poptávky po létání v rámci předpokládané obnovy leteckého provozu. V týmu externí komunikace Letiště Praha zůstává Kateřina Pavlíková, která bude kromě vybraných témat letiště komunikovat i za dceřiné společnosti ve skupině. 

Nová tisková mluvčí Letiště Praha vzešla z otevřeného výběrového řízení. Klára Divíšková se v mediální branži pohybuje přes deset let. Dříve vedla komunikaci a byla tiskovou mluvčí na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Předtím působila jako redaktorka Radiožurnálu a časopisu Týden. Vystudovala tvůrčí psaní a mediální komunikaci na Literární akademii Josefa Škvoreckého.

„Tato pozice je pro mě výzvou a to zejména v době pandemie. Pevně věřím, že své dosavadní zkušenosti zúročím a posílím tak komunikaci mezi letištěm, veřejností a zástupci médií,“ říká Klára Divíšková, která se bude přímo podílet na vytváření mediálního obrazu letiště, věnovat se krizové komunikaci a širokému spektru oblastí. Komunikovat bude převážně témata, která se týkají stavebního a technologického rozvoje letiště, oblasti bezpečnosti, životního prostředí, strategie leteckého obchodu, veřejných zakázek či komerčních aktivit letiště.

Další vybraná témata bude za letiště i nadále komunikovat Kateřina Pavlíková, která v týmu působí od června 2017. Ta se bude věnovat zejména propagaci leteckých spojení z Prahy a podpoře jednotlivých destinací a dopravců, provozu letiště i tématům týkajících se odbavení letadel, cestujících a jejich zákaznické zkušenosti. Zároveň zůstává na pozici tiskové mluvčí pro dceřiné společnosti Czech Airlines Handling a Czech Airlines Technics, které jsou součástí skupiny Letiště Praha.

Dosavadní mluvčí Roman Pacvoň přechází v rámci společnosti po více než třech letech na novou pozici Tourism & Route Development Manager. Věnovat se bude především agendě podpory poptávky po létání, což je jeden ze základních předpokladů obnovy leteckých spojení po krizi spojené s onemocněním COVID-19. Dále bude odpovědný také za koordinaci aktivit v rámci podpory rozvojových plánů Letiště Praha.

-stk-