Novým výkonným ředitelem CPExu je David Voráček

úterý, 30. března 2021, 10:20 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Do čela Czech Publisher Exchange (CPEx) nastoupí od 1. dubna David Voráček.

David Voráček, zdroj: CPEx

David Voráček, zdroj: CPEx

Výkonným ředitel Czech Publisher Exchange (CPEx) se od 1. dubna stane David Voráček. Jeho cílem bude pokračovat v zajišťování klíčových technologií a monetizace ploch pro členy sdružení. Jednou z důležitých výzev je očekávané vypnutí cookies třetích stran společností Google. Na pozici nahradí Matěje Nováka, který se po více než sedmi letech rozhodl z vedení sdružení odejít. 

David Voráček má dlouholeté zkušenosti s ekosystémem programatického nákupu a prodeje. V minulosti pracoval například jako obchodní ředitel vydavatelství Economia a jako digitální ředitel společnosti Burda International. 

„Od Davida očekáváme novou energii a rozvoj CPExu jako sdružení, které umožňuje dodávat našim zákazníkům inzertní produkty s vysokou přidanou hodnotou,“ zaznělo z výkonné rady, jejíž členy jsou Jiří Otevřel z Mafry, Petr Bednář z Vltava Labe Media, Michal Heisig z CNC a Karel Suk z Economie. 

CPEx je zájmové sdružení právnických osob, které tvoří čtyři velcí publisheři na českém trhu (Czech News Center, Economia, Mafra a Vltava Labe Media). Inzerentům od roku 2013 zpřístupňuje reklamní plochy pomocí technologie RTB. Má ve svém portfoliu weby, na něž zavítá 85 % internetových uživatelů. 

-stk-