Portál Kudy z nudy i přes pandemii zvýšil návštěvnost

středa, 17. března 2021, 07:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Cestovatelský portál na podporu domácí turistiky Kudy z nudy loni i přes nepříznivé okolnosti kvůli pandemii mírně zvýšil návštěvnost.

Zdroj: Czech Tourism

Zdroj: Czech Tourism

I v roce 2020 se přes nepřízeň situace doma i ve světě z důvodu omezení způsobených pandemií covid-19 dařilo mírně navýšit návštěvnost cestovatelského portálu na podporu domácí turistiky Kudyznudy.cz. Ta celkově dosáhla téměř 19 mil. uživatelů, tedy o 800 tisíc více než za rok 2019 a o 2 mil. více v porovnání s rokem 2018.

Výkonnostní online kampaně realizované agenturou Magnas tvoří dle sezóny 10-15% z celkového objemu a přivádějí tak dlouhodobě nové zájemce o domácí turistiku. I při poklesu organické návštěvnosti v minulém roce se díky nim podařilo realizovat mírný růst celkové návštěvnosti.

Zdroj: Kudy z nudy, Magnas

Zdroj: Kudy z nudy, Magnas

  • Kampaně dosahují v průměru míru prokliku 14%, pouze v březnu byla zaznamenána i přes vysoký podíl zobrazení míru prokliku pouze 7%, již v dubnu se zájem uživatelů vrátil do normálu.
  • Kampaně, které běžely v období březen až listopad 2020, byly silně ovlivněny covidovou situací, což se projevilo i na výsledcích, kdy uživatelé v době lockdownu neprojevovali až takový zájem o volnočasové aktivity.
  • Zhruba polovinu času trvání kampaní nebylo možné využívat kampaně zaměřené na akce, které se často nekonaly nebo na akce, které probíhaly ve vnitřních prostorách, které byly zcela uzavřeny.
  • Mezi klíčové sledované konverze patří čas strávený na stránce 5min+, počet prohlédnutých stránek 6+, případně rezervace aktivity.

Cestovatelský portál www.kudyznudy.cz je stěžejním nástrojem agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu. Facebook profil Kudy z nudy má aktuálně přes pět set tisíc fanoušků, profil na Instagramu více než osmdesát pět tisíc sledujících. Podle společného průzkumu společnosti Ipsos a agentury CzechTourism zná cestovatelský portál Kudy z nudy 87 % Čechů a každý druhý na něm hledá inspiraci, když plánuje dovolenou nebo výlet po České republice. 

-mav-