Rohlík.cz se spojuje s Apeel a prodlouží čerstvost potravin

středa, 24. března 2021, 14:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlik.cz nabídne ovoce ošetřené technologií prodlužující čerstvost. Spojuje se s firmou Appel z Kalifornie, která přišla s nápadem na vytvoření jedlé ochranné vrstvy.

Speciálně ošetřené ovoce a zelenina vydrží i dvakrát déle, zdroj: Rohlík.cz

Speciálně ošetřené ovoce a zelenina vydrží i dvakrát déle, zdroj: Rohlík.cz

Online supermarket Rohlík.cz přichází s novinkou, která má pomoci zastavit plýtvání potravinami a snaží se prodloužit jejich čerstvost. Navázal proto spolupráci se společností Apeel z Kalifornie, která přišla s nápadem na vytvoření jedlé ochranné vrstvy. Ta je založena na rostlinné bázi a prodlouží ovoci a zelenině údajně životnost až dvakrát.

„Začneme s pomeranči a postupně plánujeme nabídku rozšířit. Cílem je kompletně se zbavit plastu, který přijde do kontaktu s ovocem a zeleninou,” vysvětluje Olin Novák, komerční ředitel Rohlik Group. Ovoce ošetřené novou technologií bude i v nabídce maďarského Kifli.hu a rakouského Gurkerl.at.

Pomeranče Rohlík odebírá přímo od španělského pěstitele Iberhanse-NaturGreen a pochází z bio-inkluzivního hospodářství. Rohlík také už delší dobu provozuje službu Zachraň jídlo, kdy zlevňuje potraviny s brzkou expirací.

Vysvětlující spot k technologii firmy Apeel

Měsíc je také v prodeji nová řada mléčných produktů Miil, která se zaměřuje na neutralizaci uhlíkové stopy. Podle Petra Pavlíka, ředitele Rohlik.cz, tvoří aktuálně 10 % z mléčných výrobků, které Rohlík prodává. Zatím je v nabídce 28 produktů, většina pochází od českých výrobců, jeden ze Slovenska. V sortimentu jsou zastoupeny sýry všech provedeních, jogurty, tvarohy, tradiční pomazánkové a zakysaná smetana nebo mléko, některé také v bio kvalitě. Výrobky budou moci zákazníci brzy pořídit i na dalších trzích, kde online supermarket funguje, na Kifli.hu v Maďarsku, Gurkerl.at v Rakousku a od června 2021 v Německu v nabídce Knuspr.de.

Rohlík v souvislosti se značkou Miil spolupracuje s organizací CI2, která spočítala výši uhlíkové stopy pro každý jednotlivý produkt. Údaj o výši uhlíkové stopy najde zákazník u každého produktu na webových stránkách supermarketu. „Abychom byli schopni neutralizovat uhlíkovou stopu, kterou výrobky Miil během jednoho roku vyprodukují, bude třeba vysadit přibližně 2200 stromů,” uvádí Petr Pavlík s tím, že za první měsíc prodeje výrobků z nové značky došlo k vyprodukování 155 tun CO2.  Jako první projekt vybrali výsadbu lipového stromořadí podél cyklostezky pod Vlčnovskými búdami. Společně s CI2 pak bude Rohlík na základě návrhů zákazníků vybírat další projekty výsadby, které finančně podpoří.

Rohlík uvádí novou uhlíkově neutrální značku Miil

pátek 19. března 2021

-zue-