Staropramen uvádí do obchodů piva Smíchovského výběru

úterý, 16. března 2021, 15:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Staropramen bude v obchodech prodávat piva doposud dostupná jen v hospodách a restauracích.

Zdroj: Pivovary Staropramen

Zdroj: Pivovary Staropramen

Pivní značka Staropramen uvádí do obchodů piva Smíchovského výběru, která byla dosud k dostání především v hospodách a restauracích. Reaguje tím nejen na současnou pandemickou situaci, ale také na dlouhodobou změnu spotřebitelského chování. Kategorie vícestupňových a speciálních piv rostou v maloobchodu dlouhodobě. V případě Staropramenu se jejich prodej za posledních deset let více než zdvojnásobil.

Smíchovský výběr obsahuje čtyři pivní speciály – Nefiltr Pšeničný, Extra chmelená 12, Granát a Velvet –, které byly takto pohromadě představeny v roce 2018 ve vybraných hospodách a restauracích. „Již tehdy šlo o reakci na měnící se chování konzumentů, kteří začali více experimentovat a vyhledávat i jiná piva než klasické desítky či ležáky. Jejich obliba v našich restauracích postupně rostla,“ vysvětluje manažer značky Petr Klíma s tím, že důkazem tohoto trendu je také rozmach minipivovarů.

Podle dat značky Staropramen od roku 2010 konstantně roste v prodejích podíl vícestupňových piv. „V minulosti jsme například Extra chmelenou 12 do off-trade uváděli pouze v limitovaných edicích při zvláštních příležitostech, jako jsou například Dny českého piva. Loňské uzavření hospod a restaurací bylo impulsem k rozšíření nabídky v obchodech a přiblížení prémiovějšího piva našim zákazníkům na stálo,“ dodává Petr Klíma. 

Nyní jsou Nefiltr Pšeničný, Extra chmelená 12 a Granát k dostání ve všech obchodech moderního trhu, ve vybraných prodejnách tradičního trhu, v dynamicky se rozvíjejícím prodejním kanálu e-commerce a na čerpacích stanicích.

-stk-