Unie vydavatelů nabízí možnost bezplatného členství

pátek, 26. března 2021, 12:45 Aktuality, Tisk MediaGuru

Unie vydavatelů nabízí vydavatelům tisku možnost registrovaného bezplatného členství.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Od začátku 2. čtvrtletí 2021 mají vydavatelé tisku a provozovatelé obsahu na internetu možnost stát se bezplatně registrovanými členy Unie vydavatelů, nebo si mohou vybrat odpovídající přidružené či řádné členství. Unie vydavatelů vyzvala všechny vydavatele tištěného a internetového redakčního obsahu v ČR, kteří dosud nejsou členy Unie vydavatelů, aby tuto možnost využili a ke své profesní asociaci se připojili.

„Protože se jedná především o menší a malé podnikatelské subjekty, rozhodla se jim Unie vydavatelů nabídnout možnost spolupráce také na principu nového členského statutu – registrovaného členství. Zájemcům z řad vydavatelů je toto členství k dispozici bezplatně. Stačí pouze, pokud kontaktují kancelář Unie vydavatelů, zašlou informaci o souhlasu s registrovaným členstvím a vyplněnou přihlášku obsahující základní kontaktní údaje na vydavatele. Takto registrovaní vydavatelé budou dostávat domácí a zahraniční informační materiály distribuované Unie vydavatelů a získají základní rozsah všech členských výhod určených pro členy," uvedl ředitel Unie vydavatelů Václav Mach.

Unie vydavatelů se chce v nejbližší době zaměřit na efektivní prosazování ochrany autorských práv vydavatelů ve smyslu evropské směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu a přípravu vzniku kolektivního správce. Unie chce i dále usilovat o státní podporu vydavatelskému odvětví k překonání krize vyvolané pandemií koronaviru a zaměří se na řešení dopadů digitální transformace na vydavatelské odvětví.

Unie vydavatelů je v současnosti jediná profesní organizace vydavatelů novin, časopisů či internetového redakčního obsahu v České republice. Reprezentuje a prosazuje zájmy vydavatelů na mediálním trhu a ve vztahu ke státním orgánům a veřejné správě již 30 let. Unie vydavatelů je členem mezinárodních asociací ENPA, EMMA, FIPP, WAN IFRA a v rámci sekce kreativního a kulturního průmyslu Hospodářské komory České republiky se podílí na připomínkování vznikající nové legislativy.

Registrační formulář je k dispozici na webu Unie vydavatelů, stejně jako přehled všech členských benefitů. Výzva vydavatelům je dostupná zde.

-mav-