Blesk spouští kampaň na podporu zdravotníků Děkujeme!

pátek, 16. dubna 2021, 10:30 Aktuality, Tisk, Marketing MediaGuru

Blesk spouští kampaň na podporu zdravotníků. Vybírá obrázky od dětí, které otiskne třeba na billboardech u nemocnic.

Zdroj: Czech News Center

Zdroj: Czech News Center

Deník Blesk (Czech News Center) zahajuje od pátku 16. dubna CSR kampaň Děkujeme! na podporu zdravotníků. Vyzývá v ní děti aby nakreslily obrázek, který poslouží jako symbolické poděkování v pandemii silně exponovaným zdravotníkům a záchranářům. Všechny kresby budou zveřejněny ve vybraných kanálech deníku, některé se objeví od 1. května na billboardech u nemocnic a při výjezdech u velkých měst.

V pátečním Blesk magazínu proto vychází speciální karta připravená k tomu, aby do ní děti své vzkazy a obrázky zanesly. Kromě printového magazínu můžou využít také speciálního webu blesk.cz/dekujeme, kde najdou mimo jiné ke stažení i speciální PDF šablonu pro obrázek.

„Před více než rokem obrátila pandemie covid-19 naše životy naruby a dotkla se všech. Jsou to ale především lékaři a zdravotnický personál, kteří se už dlouhé měsíce a pod obrovským tlakem denně konfrontují s jejími smutnými důsledky. Proto jim, ale i všem dalším, kteří neúnavně pomáhají, Děkujeme!,” vysvětluje šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Dodává, že vydavatelství si uvědomuje náročnost situaci, ve které se děti ocitly. „Přerušily se jejich kontakty se spolužáky, s kamarády, často i s prarodiči. Zrušily se jejich kroužky a omezily obvyklé aktivity. Musejí se vyrovnávat s proměněnou atmosférou v rodinách a jejich strach a obavy jsou o to horší, že situaci nemohou nijak ovlivnit, nebo jí lépe porozumět. Proto jsme se rozhodli zapojit právě je. Vytvořit v rodinách prostor a příležitost vysvětlit všechny souvislosti, odpovědět na otázky, které je trápí a především formou malování obrázků jim umožnit být aktivní součástí a poděkovat těm, kteří si to zaslouží,” doplňuje Lain.

Blesk tímto pokračuje v sérii projektů pomoci v boji proti pandemii. Čtenářům například distribuoval respirátory nebo tisknul ve vydáních formuláře pro cesty mimo okres.

CNC podpoří kampaň ve vlastních nosičích, a to onlinových a offlinových (Maminka, Sluníčko, ABC, Blesk pro ženy), pomocí newslettery na různé cílové skupiny, placenou propagací na sociálních sítích - především pak Facebook a Instagram, reklamou na YouTube, billboardy po celé ČR, obrazovkami v lékařských zařízeních, živými vstupy na Rádiu Impuls, reportážemi ve VIP zprávách na Prima TV a v jednání je také pořad Sama doma od ČT.

-mav-