Do marketingu Bohemia Interactive nastupují Osoha a Baar

pondělí, 26. dubna 2021, 11:15 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Do českého herního studia Bohemia Interactive přicházejí Štěpán Osoha a Martin Baar. Zaměří se na podporu employer brandingu.

Zleva: Štěpán Osoha a Martin Baar, zdroj: Bohemia Interactive

Zleva: Štěpán Osoha a Martin Baar, zdroj: Bohemia Interactive

České herní studio Bohemia Interactive posiluje své komunikační aktivity na globálním i tuzemském trhu. Do čela marketingu tak nově přichází Štěpán Osoha. Na pozici manažera pro digitální komunikaci nastoupil Martin Baar. Nový tým si mimo jiné klade za cíl zvýšit povědomí o značce Bohemia Interactive na českém trhu a zvýšení atraktivity studia v očích potenciálních zaměstnanců.

Štěpán Osoha působil přes deset let v agenturním prostředí, kde měl na starost oblasti digitalu a webdesignu. Jeho posledním působištěm byla agentura Blueberry (nyní Bootiq Creative). Je absolventem Vysoké školy ekonomické se zaměřením na mezinárodní obchod a marketing. Jeho úkolem v Bohemia Interactive je restrukturalizace marketingového týmu, streamlining interních procesů, bližší propojení mezi týmy marketingu a vývoje a vylepšení komunikace studia směrem k herní komunitě. Zejména v ČR chce posílit povědomí o Bohemia Interactive v očích široké veřejnosti a profilování studia coby špičkového zaměstnavatele.

Martin Baar se do Bohemia Interactive vrací po intermezzu v síťové online mediální agentuře Adexpres, kde měl na starost přípravu placených online kampaní a mediální plánování pro operátora O2. Dříve ve studii z pozice brand managera koordinoval vydání hry DayZ na konzolích. Vystudoval Fakultu multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Zodpovídat bude za správu a rozpočty globálních i lokálních online kampaní a obecně za další zlepšování úrovně a efektivity digitálního marketingu studia. 

Bohemia Interactive stojí za herními tituly vojenských simulací Arma, survival DayZ, novější shoot-and-loot konzolovou akcí Vigor či kreativní platforma Ylands, díky které se mohou zejména mladší hráči naučit základům programování a game designu. Pobočky má ve třech zemích světa – v Česku, Nizozemsku a Thajsku a zaměstnává přes 350 lidí. V loňském roce Bohemia Interactive navzdory pandemiizaznamenala druhý nejúspěšnější rok v historii s tržbami přes 1,1 miliardy korun.

-stk-