Dronová show využitelná pro marketing je v Česku

středa, 21. dubna 2021, 15:45 Marketing , Aktualizováno MediaGuru

Zadavatelé reklamy mohou i v České republice využívat pro marketingové účely dronové show.

Zdroj: Spectrum Production

Zdroj: Spectrum Production

Zájem o možnosti dronové show využitelné pro marketingové účely v Česku stoupají. Dronovou show předvádí roj speciálních osvětlených dronů, které na obloze předvádějí synchronizované vystoupení podpořené hudebním doprovodem. Drony mohou vytvořit na obloze show ve firemních barvách, seskupit obrazce do tvaru loga nebo názvu společnosti. Možné je také prezentovat již zaběhlé výrobky nebo výrobky zaváděné na trh. Prezentace lze přizpůsobit na míru požadavkům klienta: tedy vytvořit nápisy, loga, symboly, výrobky o velikosti několika desítek metrů.

Historicky první dronová show se v Česku uskutečnila 6. dubna 2021. Byla do ní zapojena stovka speciálních dronů. Uskutečnila se ve večerních hodinách nad hladinou Vltavy. Hlavní sloganem představení bylo krédo „Silnější“. Komunikováno bylo prostřednictvím státních symbolů – k vidění tak byla státní vlajka, lipový list, dvouocasý Český lev či obrys hranice naší republiky v barvách trikolóry.

Vedle vizuálního zážitku má být předností dronové show i to, že neškodí přírodě.​ „Tudíž je na rozdíl od jiných akcí, zejména ohňostrojů velice šetrná a ekologická,“ uvedl David Zaorálek, CEO společnosti Spectrum Production. Ta je zatím podle slov generálního ředitele jedinou firmou, která dronové show v Česku realizuje. Na tento rok plánuje na našem území několik další dronových show.

Zdroj: Spectrum Production

„Příprava byla velice náročná, bavíme se až o 1000 hodinách práce. Ve zkratce jde o to, že musíte umět propojit čtyři veličiny, a to programování, kreativitu, systém letounů a v neposlední řadě musí akce splňovat veškeré právní normy, abyste dostaly patřičné oprávnění akci i let provádět," popisuje dále David Zaorálek.

Dodává, že v rámci Evropy již byly provedeny dronové show o vyšších stovkách dronů. Také společnost Spectrum Production plánuje výraznější rozšíření a věří, že český trh v tomto ohledu nezůstane pozadu. 

Česká spořitelna má nový koncept, ke startu využila stovku dronů

úterý 13. dubna 2021

-mav-