Facebook umožňuje omezit okruh komentujících

úterý, 6. dubna 2021, 07:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Facebook spouští novou funkci, která má uživatelům přinést větší kontrolu nad vlastním News feedem.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Facebook zavádí nový nástroj, díky kterému budou moci uživatelé u zveřejněných příspěvků omezit okruh osob, které je komentují, a to díky výběru z nabídky od možnosti „každý, kdo může vidět daný příspěvek” až po možnost zpřístupnit příspěvek uživatelům a stránkám, které v příspěvku označili. Veřejně známá osobnost, tvůrce obsahu nebo značka může rovněž omezit svůj okruh uživatelů, kteří komentují jejich veřejné příspěvky.

Upravením okruhu uživatelů, kteří mohou příspěvky komentovat, mají podle Facebooku získat uživatelé větší kontrolu nad svým sdíleným obsahem a mohou tak omezit potenciálně nežádoucí interakce.

Jde o další možnosti zobrazování příspěvků. V říjnu 2020 spustil Facebook nástroj nazvaný „Oblíbené” – uživatelé si zde mohou vybrat až 30 přátel a stránek. Jejich příspěvky se pak zobrazí v kanálu vybraných příspěvků výše, díky filtru je možné tyto příspěvky zobrazit i samostatně.

Toto nové menu rovněž umožňuje snadnější přístup k sekci Nejnovější, čímž má usnadňovat přepínání mezi algoritmicky seřazeným kanálem vybraných příspěvků a kanálem příspěvků seřazeným chronologicky, s nejnovějšími příspěvky zobrazenými na prvním místě.

-mav-