Komárkova nadace spouští kampaň na Piana do škol

čtvrtek, 29. dubna 2021, 14:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nadace Karla Komárka startuje kampaň na podporu iniciativy Piana do škol.

Zdroj: Repro Vimeo VCCP Prague

Zdroj: Repro Vimeo VCCP Prague

Karel Komárek Family Foundation spouští novou kampaň „Dejme dětem křídla“, jež podporuje fundraisingovou iniciativu Piana do škol. Snaží se získat prostředky na koupi pian značky Petrof do 45 základních uměleckých škol pro celkem 7000 dětí.

V současné době se sbírka blíží 80 % celkového cíle, kampaň má tedy pomoci dosáhnout hranice 100 %, případně tento cíl překročit a umožnit získat nový nástroj ještě více školám.

Koncept „Dejte dětem křídla“ demonstruje, že ne vždy má dětský talent prostor pro skutečné uplatnění, jelikož průměrné stáří těchto nástrojů v základních uměleckých školách, které se do programu přihlásily, je 49 let.

Kampaň běží od 27. dubna, objeví se v televizi, rádiu a také na internetu. Pod kreativou je podepsána agentura VCCP. Na produkci spotu se podílela společnost Final2, pod vedením producenta Jana Chramosty a režisérky Valerie Recmanové. Hlasem kampaně se stal Jiří Bartoška, v rádiových spotech ho doplní také Ondřej Brzobohatý.

Projekt Piana do škol navazuje na iniciativu Karla Komárka, který pro nadaci zakoupil 11 pian v hodnotě přes pět milionů korun poté, co je původní čínský zákazník odmítl převzít z důvodu obav ze sankcí, kterými Čína hrozila v reakci na cestu předsedy senátu Miloše Vystrčila na Taiwan.

Získaná piana se nadace rozhodla věnovat do základních uměleckých škol. Na grantovou výzvu se přihlásilo 152 ZUŠ, z nichž nadace vybrala 56 škol, jejichž žádost odborná komise vyhodnotila jako nejpalčivější. S cílem zakoupení dalších 45 pian v hodnotě téměř 10 milionů korun tak vznikla v září loňského roku veřejná sbírka.

-stk-